Vardagsliv

Idag är det mycket enklare

Det här skulle ha funnits på min tid

När jag var i den åldern då jag kunde ta körkort fanns inte riktigt det intresset. Då var det mer killarna i gänget som tog körkort och köpte dom där häftiga bilarna. Dom hämtade oss tjejer gärna och det var ju inget som man klagade på. Så varför ta körkort då ?! Men idag är det mycket enklare.

Sen när jag blev äldre och fick mitt första barn så blev det lite annorlunda. Det där gänget hade fått egna familjer och man träffades inte på samma sätt som man gjorde når man gick på gymnasiet. Då kom självklart dom där tankarna om ett eget körkort.

Enklare

Jag satt med körkortsboken i knät och bläddrade fram och tillbaka. Kunde jag det här kapitlet, kunde jag fortsätta till nästa och vad kunde jag egentligen av det jag läst ? Till slut blev det till att gå till en körskola för att ta reda på det.

Men om du inte vill gå till en körskola på en gång så kan du istället plugga allt du behöver i en app. På Google Play och App Store finns Teoricentralens app som du laddar ner gratis.

enklare

Du blir lätt medlem genom att skriva i din mailadress och ett lösenord. Sen kan du både titta på din mobil och på din dator. Hade det här funnits när jag skulle ta körkort hade jag laddat ner det på en gång. Nog för att mobilen inte var något man bar med sig hela tiden då, men skulle jag ta körkort idag. Ja, då skulle det förenkla allt.

Här kan du både läsa körkortsboken så att du slipper bära omkring på den där boken. Eller du kanske bara har lagt undan boken för att du tycker att det är jobbigt att ta tag i det. Nu blir det mycket enklare.

Trafikskyltar med bilder och förklaringar finns. För jag vet tex när jag har varit ute och kört att jag inte riktigt har koll på vad skylten betyder och då kan du ta fram appen och se vad den betyder.

I appen finns det mycket mer än vad jag berättat så gå in och titta igenom sidan.