Pyssel - hemma, Vardagsliv

En torsdagstur

En underbar dag

Torsdag och Christer har varit ledig. Det innebar också att vi inte gick upp vid halv sex heller. Utan kunde ligga kvar en stund och titta på nyheterna i sängen. Men bara för att Christer var ledig så blev det inte en lantdag ! Det blev en dag med nyttigheter och en torsdagstur.

Torsdagstur

Efter att vi kommit upp ur sängen och ätit lite frukost och gjort dom vanliga morgonrutinerna så åkte jag till affären och handlade lite.

Förrådet blev städat och klart och jag fick in alla krukor som jag ville få ordning på. Och efter en dusch på eftermiddagen så satte vi oss i mustangen och åkte iväg mot Norrtäljehållet.

torsdagstur

Jag ville innan vårt mål åka till Nedergården då vi inte åker dit så ofta. En mysig gård där man kan köpa lite roliga saker. Ni som varit där vet vad jag menar. Det är både trädgårds-saker, kläder, blommor och man kan sätta sig på deras café med hembakade saker.

Denna gång hade vi inte tid att fika, men jag köpte en klänning i leopard  som man både kan ha som klänning eller öppen om man har tex tights under. Sen köpte jag också ett par skor. Båda ser ni på bilden ovan och bägge var hur sköna som helst.

Nifsta

Efter det åkte vi 7 minuter till Nifsta Gård där det är bil och motorcykelträffar varje torsdag. Vi gick runt lite och jag träffade Benita som jag inte har träffat på jättelänge. Det var jättekul och vi kommer åka dit flera gånger. Nästa gång med både fika och annat med oss som vi inte hade med oss denna gång. Vi ville ju reka lite haha !

Det jag glömde berätta är att jag på Nedergåden också köpte deras Vildhallonsylt. Den använder dom i deras bakelser och tårtor och den för supergod. Sist jag var där med Ann så köpte jag deras vildhallon-sirap som vi brukar ha till ost och den kan jag grymt rekommendera. Så nu ville jag köpa deras sylt.

Dessutom köpte jag deras – jag vet inte vad jag ska kalla den – jag kallar den för klistret innan man målar en möbel. Man torkar av sina möbler först, målar med Fusion Ultra Grip och låter det torka i 24 timmar. Sen kan man måla sina möbler i vilken färg man vill utan att behöva slipa dom. Helt super och jag har använt dom tidigare och kommer visa både före och efterbilder denna gång också.