Vardagsliv

Midsommarmat x 2

Det blev två dagar med midsommarmat

I år blev det lite diskussion fram och tillbaka angående midsommar. Var ska vi vara och vad ska vi äta ? Och det slutade med midsommarmat x 2 i olika smaker.

Eftersom mamma har svårt att gå hade vi först tänkt ha midsommar hemma hos henne, men Bengt ville att vi skulle komma till honom. Så efter diskussion löste vi det så att Christer och jag följde med till Bengt med mamma. Och vi tog bilen för att det skulle vara lättare för mamma att ta sig in och ut mellan ställena. Och nej, Christer drack ingenting då han körde.

midsommarmat

Jag gjorde iordning en tårta som Christer ville ha. Jag blev inte nöjd över den då jag tyckte den blev för blöt, men dom andra tyckte den var god. Och resterna lämnade jag kvar hos Bengt.

midsommarmat

Jag hade också gjort en mindre modell av västerbottenpaj som jag tog med som blev riktigt god. Den ska jag göra mer av nu i sommar.

Vi samlades hos Bengt och brorsan Kjell var också där. Bengts dotter Maria kom också med sambo Stefan. Bengt hade varit och fiskat och nu kommer jag inte ihåg om det var en öring eller röding han hade tagit med sig hem. Men den la han på grillen som vi fick smaka. Mamma hade också rullat in musslor i bacon som fick ligga på grillen tillsammans med fisken.

Eftersom det var midsommar brukar vi alltid äta sill och alla tillbehör till, men det blev en liten annorlunda midsommar med fisk och grillat kött. Men vi hade tagit med oss lite av den klassiska midsommarmaten såsom sill som också åts.

Mamma som fick låna mina solglasögon och sätta ovanpå sina när solen kom fram

Midsommarmat x 2

Efter att ha besökt Bengt kom vi hem så vi kunde ha en lugn kväll. Hemma i området var det också ganska lugnt och skönt.

Eftersom midsommarafton är på en fredag så planerade jag och Christer att äta lite klassisk midsommarbrunch på lördagen. Och då kunde han också få en öl till sillen.

midsommarmat

Helgen har med andra ord varit lugn och skön och igår ( söndag ) fixade vi lite i trädgården. Enligt SMHI skulle det regna, men ju mer klockan blev och vi tittade på vädret så flyttades regnet och det slutade med att vi inte fick en droppe.

Ny vecka

Måndag och ny vecka. Mamma får besök av Bengt och Kjell på onsdag och ska bjuda på lunch som hon brukar så jag får åka och handla åt henne redan idag.

På onsdag ska jag vara hårmodell åt Lin som utbildar sig till frisör och både bli klippt och få ny färg i håret.

Och så har vi då torsdag : 1 juli och min första dag som arbetslös. Då gäller det att sätta sig vid datorn och anmäla sig till a-kassa och arbetsförmedlingen. Jag fattar inte att man inte kan göra det i förväg utan måste vänta till allra första dagen.