Sommarsallad
Blanda i vad du tycker är gott
Jag gjorde en riktig sommarsallad till oss ikväll som blev så mycket godare än vad jag trott. Man kan ju blanda i precis vad man tycker är gott. Men eftersom det är sommar så ville vi också ha lite grillkänsla och grillade lite grönsaker som jag toppade salladen med.
Sommarsallad
För att jag själv ska komma ihåg vad jag hade i skriver jag ner vad jag hade i denna. Sen kan man utveckla den hur man vill. Jag skriver i vad jag hade till mig och Christer – alltså två personer. Nu blev det mat över, men det beror ju också på att jag inte äter för en hel person.
2 pers
- Bulgur till 2-3 personer
- 1 paket Halloumi 250 g
- 6 skivor bacon
- – 5 cocktail tomater
- 4 – 5 jordgubbar beroende på storlek
- en bit gurka delade i mindre bitar
- persilja efter smak
- basilika efter smak
- picklade rödlök, men man kan också ha vanlig rödlök
- skal och saft från 1 citron
- 2 – 3 msk olivolja
- salt och svartpeppar efter smak
- 4 knippmorötter
- 5 grillsparris
Koka bulgur efter anvisningarna på paketet. Ställ det åt sidan och låt kallna.
Dela halloumin i skivor. Jag skar min bit i 6 skivor och virade en skiva bacon om.
Under tiden bulguret kokade grillade vi delade morötter och sparris på en grillplåt så dom inte ramlade ner mellan gallren.
Halloumin grillade vi direkt på gallret för att få en fin yta.
Förbered dom andra grönsakerna genom att dela tomater, gurka och jordgubbar.
Skär persilja och basilika – snåla inte som jag gjorde
Lägg bulgur i en skål. Blanda ner rödlök, skal och saft av en citron som du tycker är gott.
Häll på lite olivolja och salta och peppra.
Vänd ner tomater, jordgubbar, persilja och basilika.
Lägg dom grillade morötterna, sparrisen och halloumin ovanpå salladen.