Bak - Kaffebröd

Rabarber- och jordgubbsmuffins

Goda sommarmuffins

Har du mycket rabarber i landet ? Då kan du göra goda rabarbermuffins. Och att blanda rabarber och jordgubbar och toppa dessa muffins med gör att dom smakar både sött och gott.

Rabarber- och jordgubbsmuffins

Jag gjorde dubbel sats av nedan recept så jag kunde frysa ner och bara kunna ta fram när vi vill.

muffins

ca 12 st

  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • rivet skal av 1 citron

Topping

  • 1 1/2 dl fint tärnad rabarber
  • 1 1/2 dl fint tärnade jordgubbar
  • 2 msk socker

Sjud rabarber, jordgubbar och socker på svag värme tills dom mjuknat något. Låt det sedan svalna. Jag silade sen av det så det inte blev så mycket saft kvar.

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret och häll i mjölken.

Vispa ägg och socker fluffigt.

Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i äggsmeten. Rör ihop med en slev eller slickepott så du inte förlorar fluffet.

Rör ner citronskal och smör- och mjölkblandningen.

Sätt ner muffinsformar i en muffinsplåt om du har och häll i smeten i formarna. Jag använde mig av nedan för att slippa kladd mellan formarna.

muffins

Toppa muffinsen sen med rabarber och jordgubbarna som blivit sjudna.

Grädda i ca 15 minuter beroende på hur stora formar du använt. Testa med en sticka då alla ugnar är olika.