Frön och sådd, Handling, Mamma, Vardagsliv

Ärenden

Det blev en hel del olika affärer

Härligt väder idag också, och en bra dag att gå omkring och strosa i affärer och göra ärenden åt mamma. Hon behöver lite olika saker som jag inte tagit tag i så det var dags nu tycker jag.

Och det blev en del olika affärer som jag besökte. Jag trodde jag skulle hitta det mesta på Ikea. Men jag kom faktiskt ut tomhänt därifrån och det är inte vanligt. Alltid brukar man hitta något.

Hur svårt ska det vara att hitta en sån där stång att ha extra toalettrullar på ?! Alla jag hittade var med en hållare också och det har mamma redan. Och den som dom hade på Ikea var slut. Och jag måste säga att det var en hel del som var slut på Ikea. Det är inte ofta man ser tomma hyllor där, men det gjorde jag idag.

Bara nått så enkelt som en mindre modell av stekspade. Där var det många tomma hål. Men jag vet ju att det är många som renoverar och fixar hemma just nu så det är nog därför.

En liten parantes mitt i det hela – min chiliplanta där det kommer fler och fler.

Ärenden

Efter att ha fått tag i både strykbräda, stång till toalettrullar och cumberlandsås så tog jag ut lite tabletter och kräm till mamma på apoteket. Jag skulle ju hämta dom i tisdags, men då hade ju läkaren glömt att lägga in receptet. Men han ringde igår em och sa att dom var inlagda.

ärenden

Så när jag hade fått ihop det jag skulle köpa så åkte jag iväg till mamma med hennes saker. Det blev också lite förberedelser inför morgondagens lunch med Kjell och Bengt. Men jag ska åka dit imorgon och hjälpa henne med det sista. Och imorgon är det inte så mycket då hon ska ha kallskuret av massa olika pålägg, röror, ostar och gud vet allt.

Christer är ute och kör en sväng med Mustangen och jag ska ta tag i snabeldraken och gå bort hundhår och gräs som kommit in. Ja, det finns väl nån dammråtta gömd någonstans också. Men skönt att få det gjort då jag inte kommer att hinna imorgon. Då ska Christer och jag ut och äta middag med bekanta och på lördag ska jag förbereda inför båtresa till Åbo med Maria.