Restaurang, Vardagsliv

Pinchos

En trevlig kväll

Som jag skrev i mitt förra inlägg idag skulle denna dag innebära en hel del mat. Jag började hos mamma och hjälpte henne med hennes fredagslunch. På sena eftermiddag åkte jag och Christer in till stan och träffade bekanta och skulle äta middag på Pinchos.

Jag brukar inte sätta in så mycket kort på bloggen i samma inlägg. Men nu tog jag en del som jag vill delge till er. Och jag hoppas ni tittar på dom och kanske kommer med en liten kommentar.

Pinchos
Jag bjuder på denna

Vi hade kollat upp när vi behövde åka hemifrån då vi hade bokat bord klockan fem. Men eftersom det fortfarande är semestertider så gick vår bussresa så snabbt att vi kom med en tidigare t-bana.

Vi kom till Medborgarplatsen tidigt och fick se en incident mellan en bil och en elsparkcykel som slutade med att polisen kom. Buckla på bilen då killen som körde ville köra mitt i vägen och inte ville flytta på sig – vad vi tror, men vi väntade inte och såg slutet.

Pinchos

Eftersom vi var tidiga så gick vi in till vårt bord medans vi väntade på Pierre och Anki och beställa in en drink så länge.

Pinchos

Jag tog en rabarber- och jordgubbsmojito och Christer en Mango- och Passions sour. Goda bägge två kan jag tala om. Och popcorn fick vi också varsin liten box.

Pierre och Anki kom och det beställdes in dricka till dom också. vi tyckte det var suveränt att bara beställa via appen och hämta i baren. vi satt typ två till tre meter ifrån och kunde bara hämta när det plingade till i telefonen att dom var klara. Även om vi såg när dom gjorde dom.

Denna drink provade jag innan vi fick in vår mat. Jag kunde inte låta bli när jag såg på menyn och det stod “‘rosa himmel” – smakar som himmel och sommar jordgubbar. Jag hade nog velat ha kanske lite is så den blev kall, men det kanske inte funkar. Men sockervadd i glaset och så fick jag hälla på drinken i glaset själv vid bordet och då smälte sockervadden ner. Jag har satt in en film på min Instagram om ni vill se !

Här är Christers och min bricka med vår mat. Gott och super med små rätter då jag inte kan äta så mycket. Jag är supernöjd och kommer absolut besöka Pinchos flera gånger.

Här är en utav rätterna som jag beställde – jag beställde två. Denna är heta räkor och ligger i chili- och vitlöksolja som var supergod.

Christer beställde bla kycklingspett och jag var bara tvungen att ta kort på ett utav dom då dom var så gulliga så man ser storleken på dom.

Vi hade beställt bord klockan fem och hade det till klockan sju och sen gick vi vidare på Folkkungagatan och hamnade sen på New Sweden. Där hade dom en del fina tavlor spå bla Tommy Körberg och Margaretha Krook.

En härlig promenad till Slussen där vi skildes åt och åkte hem efter en underbar kväll !

Tack Pierre och Anki !