Mamma, Vardagsliv

Lyckad överraskning

Vi lyckades ganska bra

Jag var på väg att försäga mig några gånger, men jag klarade av det och vi fick en lyckad överraskning till mamma. Och hon tyckte det var jättekul.

På fredagar brukar mamma ha lunch tillsammans med Bengt och Kjell och jag brukar hjälpa henne med det – för er som inte vet. Jag hjälper henne förbereda och sen så klarar dom sig själva när jag åkt hem. Men denna fredag blev lite annorlunda.

Christer skjutsade mig till mamma och jag började fixa och dona med det som behövdes. Men jag gjorde ingen brådska denna gång. Och mamma visste inte att jag blev skjutsad utan trodde att vår bil stod nere på parkeringen. Tji fick hon. Ha ha !

Bengt och Kjell kom strax före tolv som vanligt och dom hände upp en drink och jag smet ner för att möta upp Christer som tagit bussen till Hässelby strand.

lyckad överraskning
Ursäkta kisandet, men solen lyste på ganska bra !

Lyckad överraskning

Mamma blev väldigt chockad när Christer helt plötsligt stod på balkongen. Så jag var tvungen att säga till henne att vi faktiskt skulle stanna kvar och äta kräftor med dom. Och jag hade smugit in en kasse med lite mer gott som vi skulle ha.

lyckad överraskning

Christer och jag hällde upp en aperol / bubbel till oss också och satte oss ner innan vi skulle äta. Jag gjorde en norrländsk västerbottenpaj med kantareller i går kväll som jag hade tagit med. Och det receptet kommer jag lägga in om någon vill ha.

Kräftor, räkor, varmt bröd och aioli ställdes fram mex lite gott att dricka.

Alla åt med god aptit och det var både trevligt och gott. Sen blev det kaffe och efterrätt som jag förberedde igår – och som jag också ska sätta in recept på då den var uppskattad.

Dahlior som Kjell hade tagit med sig till mamma

Nu är vi hemma och kan ta det lugnt. Det har kommit en regnskur så Christer får klippa gräset imorgon istället.

Och i morgon ska vi ha grill-eftermiddag tillsammans med Pierre och Anki så jag ska förbereda en efterrätt om ett tag.