Helg, Pyssel - hemma, Vardagsliv

Grilleftermiddag

En lördag med vänner

Även om det är några dagar sedan så vill jag ändå visa några bilder från vår lördag då vi hade grilleftermiddag med vänner.

Christer har känt Anki och Pierre innan jag kom in i bilden, men kontakten har fortsatt under alla år. Men nu för tiden blir ju allt sporadiskt och för drygt en vecka sen var vi på Pinchos tillsammans. Då bestämde vi att vi skulle träffas igen och denna gång hemma hos oss.

Grilleftermiddag

Vi bestämde att vi skulle grilla lite hemma hos oss och då vi har tak på altanen så kunde vi sitta ute om det skulle regna. Och det gjorde det en stund också. Koftor och xx togs fram under kvällen så vi kunde sitta kvar ute.

grilleftermiddag

grilleftermiddag

Istället för att “bara” grilla en köttbit så bestämde vi oss för att göra lite gott-och-blandat så alla kunde plocka vad man ville ha.

Vi fick dessutom inviga karaffen som jag fått av Nathis och Michal.

Till kaffet hade jag gjort lite efterrätt, men inget som jag blev nöjd över så det receptet kommer inte in. Det är rabarberbitar med jordgubbsfrosting och när jag tog ut kakan ur ugnen så var den torr. Men när jag skulle skära upp den så var den blöt i botten av rabarbern. Men dom ville smaka i alla fall.

Onsdag

I måndags var det Christers första dag tillbaka på jobbet och rutinerna skulle bli som vanligt. Det tog väl en dag innan man kom in i dom igen.

I går var jag inte alls på G och hade ont i huvudet hela dan och hade stickningar i ansiktet pga munsår. Men idag känns allt som vanligt igen – peppar peppar.

Så idag ska jag försöka göra både det ena och andra. Både en hel del framför datorn, göra klart fikonmarmeladen då jag rensade två kg fikon igår kväll, vattna blommor, ta hand om blommor och annat på altan. Ja, det finns en del man kan göra. Men en sak i taget !