Mamma, Vardagsliv

Hög puls

Jag fick en känsla

Efter att ha druckit upp mitt kaffe och Christer åkt iväg till sitt första jobb gick jag upp och gjorde mig i ordning. Planen idag var att åka till mamma och äta frukost med henne och göra det sista till hennes fredagslunch. Men jag fick en väldigt hög puls innan jag kom iväg.

Hög puls

Jag kände att det var någonting och skickade iväg ett sms till mamma där jag skrev att jag snart kom, men jag fick inget svar. Så jag ringde istället och det var inte mamma som svarade utan en kille från hemtjänsten. Och då kände jag hur varm eller rent utav svettig jag blev och pulsen blev högre och högre.

hög puls
Dahlior från mammas trädgård när hon bodde i huset

Puls

Mamma hade ramlat och ambulansen var där. Hon hade inte slagit i huvudet och var vaken och det var jag jätteglad över. Men hon hade ett stort skärsår på hela underarmen.

Jag slängde mig i bilen medans pulsen pumpade på och jag ska vara ärlig och säga att jag körde inte 30 eller 40 där man skulle. Jag ville hinna hem till mamma innan ambulansen åkte iväg med henne så jag fick se hur hon mådde.

Självklart så fick jag en buss framför mig som körde extra sakta över alla gupp som dom satt upp mellan oss. Och det kändes som om jag aldrig kom fram även om det bara är 10 minuters bilresa mellan oss.

Jag hann

Jag mötte precis upp mamma på båren i hissen och ambulansföraren fick mitt telefonnummer så att sjukhuset kunde ringa mig. Mamma var vaken och blodig på armar och ansikte. Hon hade fått morfin så jag såg att hon var lite snurrig på ögonen.

Och mamma är som hon är och det första hon säger är : “jag har ramlat, ringer du till Kjell ?!” Självklart så skulle jag – och har gjort – ringt Kjell för att “avboka” deras lunch. Och Kjell skulle ringa Bengt.

Killen från hemtjänsten och jag plockade undan allt på golvet där mamma hade legat och jag är glad att dom fått undan det mesta innan jag kom. För den informationen jag fick var att hon skurit upp underarmen ända in till benet på någonting och skinnet hängde.

Vi letade efter vad hon hade skurit sig på men hittade ingenting i möbelväg överhuvudtaget, men när jag flyttade hennes rullator såg vi – vad vi tror. Någonting på rullatorn måste ha skurit henne för jag…. LÄS INTE NU OM NI ÄR KÄNSLIGA …..jag torkade bort fett från skruvar och hjul från hennes arm.

Jag städade undan allt vi förberett till lunchen. Jag bäddade sängen och tog hand om maten hon skulle bjuda på innan jag åkte hem. Och det var nog ganska bra att jag fick vara kvar ett tag så att jag kunde lugna ner mig innan jag satte mig bakom ratten igen.

Nu får jag vänta på att mamma eller sjukhuset ringer och ger mig en uppdatering.