Mamma, Vardagsliv

Uppdatering om mamma

Nu kan jag koppla av

Även om jag visste att det inte var någon livsfara för mamma och att hon var vaken och pigg så kan man inte riktigt koppla av. Jag har inte kunnat koncentrera mig på något speciellt utan mest gått runt i trädgården och småpysslat i solen. Allt jag ville ha var en uppdatering om mamma !

För er som inte vet vad som hänt kan läsa mitt inlägg HÄR !

Jag har rensat min persiljeskörd som jag haft på altan för att ha något att göra. Så nu kan jag lägga den i en påse i frysen för att kunna ta fram när jag behöver.

mamma

Denna basilika ska jag ta hand om också. Jag ska försöka se till att jag har lite kvar att kunna ta av fortfarande, men innan den blir förstörd ska jag frysa in denna basilika också.

Mamma

Jag provade och ringde sjukhuset vid 11 först och fick då reda på att mamma var på röntgen för att röntga huvud och hennes arm.

Så jag skulle återkomma efter en timme när dom fått svar från röntgen. Men när jag ringde så var inte ansvarig sköterska eller läkare på plats. Så jag fick lämna mitt mobilnummer och så skulle dom ringa upp när dom hade tid.

Så det var bara att fortsätta att pyssla lite hemma och vänta.

Jag hade tur för jag behövde inte vänta så länge utan efter ca 15 minuter ringde mammas läkare upp. Hon berättade att dom sytt mammas arm med över 20 stygn. Det var jättesvårt att sy då hennes hud är så skör så den går lätt sönder. Så ärret kommer inte att vara snyggt. Men vem bryr sig om det nu ?!

Huvud och arm såg bra ut på röntgen så det var ingen fara.

Gips

Däremot kommer hon att bli gipsad på armen för att såret inte ska gå upp och att hon håller armen lite mer stilla. Men det innebär också att hon inte kan sköta sig hemma några dagar. Hon kan inte gå utan rullator och att bara kunna använda en arm fungerar inte.

Så nu kommer hon att få komma till Bromma sjukhus efter att hon fått gips så att hon får hjälp med det hon behöver.

Samtal avklarade

När jag pratat med sjukhuset så tror man att man kan sätta sig ner och koppla av, men det är ju några samtal som behövs göras innan det. Först och främst ringde jag till hemtjänsten. Först och främst för att uppdatera dom eftersom det var dom som hittade mamma på golvet bara minuter efter att hon ramlat.

Killen som var i lägenheten när jag kom dit i morse var också den kille som svarade när jag ringde och det tyckte jag var jättebra. Han hjälpte nämligen mamma med att packa en påse med rena kläder, mobil, handväska, glasögon och lite annat smått och gott. Nu kunde jag berätta hur det var med mamma och han kunde koppla av.

Sen har det också varit samtal till Kjell som skulle varit på lunch hos mamma idag. Han fick lite uppdatering som han skulle ringa och berätta till brorsan Bengt.

Samtal till andra familjemedlemmar är också gjorda så nu tänker jag ta fredag !