Arbetslös, Mamma, Vardagsliv

Arbetssökande och mamma

Jag har varit en hel del hos mamma

I tisdags kom mamma hem från Bromma sjukhus efter några dagar med gips och 25 stygn. Hon har inte brutit armen då hon har gips och jag skrev ett inlägg om vad som hänt henne HÄR ! Men eftersom hon har gips så behöver. hon lite mer hjälp. Och dom senaste dagarna har jag varit hemma hos mamma och hjälpt henne med mat och städning. Så det har blivit arbetssökande på kvällarna och mamma på dagarna.

I går fick mamma sin balkong inglasad. Dom kom strax efter sju på morgonen och var klara vid halv fyra på eftermiddagen.

mamma

Hon satte också in persienner runt om då hon har sol hela dagarna. På bilden ovan ser man att jag dragit ner dom lite så det ser ut som små gardiner.

Hon kan öppna överallt och har tre dörrar som man kan öppna och vädra och det finns band som man kan haka fast glasen i. Jag får visa henne allt sen hur det funkar med dörrar, öppna och persienner.

I helgen ska Christer och jag lägga dit trallen igen som vi var tvungna att ta bort när det skulle glasas in. Bord och stolar ska ut igen och nu kan hon ha dynor ute året runt på stolarna och göra lite mysigt.

Mamma

I går var Christer och jag och köpte en micro åt mamma. Hon hade en i huset, men den var inbyggd och i lägenheten fanns ingen när hon flyttade in. Men nu har hon en så hon kan värma mat som tex jag kommer med eller om hon har något över.

Så idag när jag åkte till mamma så gjorde jag iordning hemmagjord pizza åt henne efter hennes önskemål. Så hon kan värma och äta till middag ikväll.

mamma

Tomater inlagda i olja och vitlök, bacon, ananas, basilika och mozzarella. Det luktade jättegott när jag tog ut den ur ugnen.

Jag städade mammas lägenhet och klockan ett så blev mamma hämtad med rullstol för att åka till ortopeden på s:t Göran för återbesök. Såret var inte helt läkt så hon fick ett lättare gips igen på armen och ett nytt återbesök nästa vecka.

Arbetssökande

Nu börjar det komma in lite fler jobb på arbetsförmedlingen och andra sidor och igår kväll sökte jag två stycken. Visst fanns det fler att söka, men jag försöker att söka dom jobb som ligger lite närmre hemmet i första hand. Funkar det inte så får området bli större.

Man tror att man ska vara eftersökt på arbetsmarknaden när man inte har småbarn, kan jobba både dag, kväll och helg om det är så. Men väldigt många arbetsgivare söker studenter, extra-arbetare, 20-30 åringar istället för “oss” som har erfarenhet. Men det ordnar sig ! Jag är inte orolig. Inte än ! Och funkar det inte efter mina premisser så får jag väl söka mig till nått kassa-jobb eller nått. Inte för att det är nått fel på det, men där är det ju många yngre som vill jobba extra och en del butiker söker personal.