Vardagsliv

Att jobba som skribent för bloggportalen

Jag är bloggare på blogbiz och därför även frilansande skribent.

För mig kan det vara jobbigt att hålla reda på massa bloggar och massa företag. Jag är en länk mellan företag och bloggare. Det är skribent eller agent som vi ibland kallas för som är kontakten mellan företag och bloggare. Detta för att bloggare ska kunna tjäna pengar på att blogga.

Det finns många sätt för en bloggare att tjäna pengar och då är det också viktigt att skriva långa texter typ 400 ord. Man ska även ha med en bild och länka till en sida med utvald ankartext som man kallar det för. Jag är utbildad inom SEO och kan allt från läsbarhet till att SEO ska var tillgänglig i en text. Jag vet vad jag gör och jag är proffsig på det jag gör.

Man kan även kalla mig för spökskrivare och detta för att man inte vet om att det är jag som spökar runt på olika bloggar och lägger in sponsrade inlägg.

För att hålla reda på allt jag gör med bloggnamn, adress, datum och företagsnamn använder jag mig självklart utav excel dokument för att hålla i sär allt. Utan detta skulle jag verkligen blanda ihop allt till en trevlig god pannkaka.

Vet du inte hur du ska använda dig utav excel så finns det faktisk bra excelutbildning som du kan påbörja. Så att du som jag kan hålla reda på allt när man har många bollar i luften. På denna kurs kommer du få lära dig allt i lugn och ro för att kunna använda dig utav kursen när du ska jobba med tex bloggare som jag gör. Man spaltar allt så att man får en bra översikt på vad det är som behöver göras. Allt i bokstavsordning eller enligt en tabell som du själv väljer.