Mat - Grönsaker, Mat - Tillbehör

Squash frittata

Ett tillbehör eller lätt lunch

Om du inte vet vad du ska äta till lunch eller vad du ska ha för tillbehör kan du göra en squash frittata. Det är både enkelt att göra och går fort.

Jag gjorde denna som ett tillbehör till en  kasslerrätt vi åt häromdagen. Man behöver ju inte jämt ha ris eller potatis. Och jag kan tänka mig att äta denna till lunch med lite sallad till.

Squash frittata

  • 2 stycken squash
  • salt och svartpeppar
  • 4 – 5 stycken ägg
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 – 3 msk riven parmesanost +
  • riven parmesan efter smak
  • fetaost
  • tomater, paprika eller annan grönsak

Gör så här :

Grovriv squashen för hand eller i maskin.

Salta och peppra den rivna squashen och låt den stå någon minut. Sen kramar du ur saften med händerna.

Vispa ihop äggen i en skål och tillsätt cayennepeppar och parmesanost.

Lägg squashen i en stekpanna som du kan ha i ugnen. Jag använde inget smör men det beror ju på vilken stekpanna du använder.

När squashen har fått steka på lite under tiden du rör häller du sedan i äggen.

Rör runt lite försiktigt så du fördelar ägg och squash överallt i pannan och ser att den tjocknar till.

Riv över parmesan efter smak innan du sätter in stekpannan i ugnen i 200 grader.

Håll koll på frittata i ugnen då det går ganska snabbt.

Direkt efter att du tagit ut frittatan ur ugnen strör du över fetaost. Sen kan du lägga på vilken grönsak du vill. Jag tog tomater och basilika denna gång.

Vill du göra din frittata matigare kan du lägga på stekt bacon i bitar eller kyckling. Det är bara att experimentera och lägga på det man vill.