Vardagsliv

Alla vill vara fina

Det sägs att man blir dömd för det man säger till 10 % och till utseendet 90 %.

Detta är en studie som man har gjort på flera omständigheter och kommit fram till att oavsett vad du säger så kan du bli mer dömd för hur du ser ut än vad du säger. Detta kan verka väldigt konstigt i många öron men enligt studier så verkar detta stämma väldigt bra.

Vad innebär vårt utseende?

Utseendet handlar inte bara om ursprung, kläder eller språk. Det handlar också om kroppsspråk. Vårt kroppsspråk betyder otroligt mycket för den avgör hela vår framtid. Det du själv innerst inne tror dig vara värd är också hur du kommer att bli behandla.

Barndomen speldagar in

Som barn så får vi tidigt lära oss vad vi är värda och detta sätter sig sedan i vårt undermedvetna. Tex så har vissa människor svårt att sätta högre priser på sina produkter för de tror inte att någon ska betala för det. Vissa har svårt att förhandla fram en högre lön för att de någonstans inte tro sig vara värda det. Vissa har svårt att ha delad ekonomi med sin partner för de tror att deras partner ska lämna dem om de ställer för höga krav. Allt som har med rädsla för vår värdighet att göra bottnar i hur vi har blivit bemötta under vår barndom.

Hur ökar man ett barns självförtroende?

Det viktigaste är att alltid uppskatta barnet även när barnet inte alltid vinner eller gör rätt. För vi förlorar aldrig på något. Antingen lär man sig något ur situationer eller så vinner man något ut situationerna. Att klaga på ett barn som har förlorat är att tala om för ett barn att de inte ens har lärt sig något av sina misstag. Lär barnen också av era egna misstag för varför ska man alltid behöva lära sig av andras misstag. Det är som att be någon hoppa in i en meters djup sjö och be dem först slå skallen i botten för att sedan säga att ni måste lära er av era egna misstag.

Hur kan vi ändra på vår kroppsideal?

Det finns något som heter gynekomasti och detta innebär plastikoperation av manliga bröst som är lite väl för stora och påminner om kvinnors bröst.

Det kan ju inte vara roligt att behöva känna sig som en kvinna i kroppen om man verkligen inte vill det. Varje människa ska själv kunna välja bort det om de kan. Man ska heller inte döma andra för att de inte vill se ut som en kvinna när de är födda män. Vi kvinnor vill ju inte alla gånger se ut som män heller. Annars hade inte kvinnor tex rakat sina ben om det vore något bra att se ut som män.

Vissa män jobbar också som modeller och är väldigt noga med hur de ser ut. Tex så har vi Genri Teivald som är känd från Paradise hotel.