Mamma, Vardagsliv

Fredagslunch

Full fart från tidig morgon

Fredag och jag satte igång direkt efter mitt kaffe och hundarna fått sin mat. Jag skulle börjat förbereda igår kväll redan, men var så trött så jag hoppade över det. Och då får man sätta fart tidigare dagen efter istället. Jag hade ju lovat att göra lite olika saker till mamma och det ville jag ju inte missa till hennes fredagslunch hon brukar ha.

Räkor skalades, pistagenötter skalades och hackades, lime och lite andra saker stoppades ner i en kasse. Dessutom hade jag tvättat också och det skulle också med.

Fredagslunch

Mammas terapeuter skulle komma mellan 9 och elva så jag satte mig i bilen och åkte iväg redan halv 9. Jag skulle stanna till utanför Nathis och lämna ett par strumpbyxor hon ville ha som fanns här hemma.

När jag kom in i mammas hus pep det i hela entren och jag såg på den elektroniska tavlan : brand ! What ?! Det stod något om något förråd på plan 1 så hissarna stod stilla. Men inget luktade så det var bara att ta trapporna 5 trappor upp med alla kassar. Herregud vilken kondis. Men det hade varit lättare om trapphuset var lite bredare för jag var tvungen att bära en kasse framför mig och en bakom – så smalt är det. I ett relativt nybyggt hus.

Började bakifrån

Jag hade hittat ett recept på nätet som bland annat innehöll blåbär som jag fått av mamma – frysta. Och jag ville göra något kul till deras kaffestund. Så jag rullade in blåbär och hackade pistagenötter i filodeg och satte in i ugnen. Till det hade jag gjort sirap med kardemumma som man ska hälla över.

Fråga mig inte hur det smakar för det får jag veta när mamma ringer sen i eftermiddag.

Förrätt fredagslunch

Jag stekte också bröd så dom kunde svalna innan räkröran och löjrommen skulle läggas på. Och det la jag på när Bengt och Kjell kom och dom gick ut och satte sig på balkongen med ett glas Cava.

Innan jag gick så hade jag satt på potatis och ställt in rullade rödspättafileer med vitvinsås i ugnen som dom skulle äta.

Jag fick också en hel påse med Victoria plommon av Bengt från hans trädgård. Mamma fick ett gäng förra veckan och jag tog några stycken och dom var så goda.

Gårdagens middag

Eftersom jag ändå visar upp en massa mat sätter jag också in en bild på vad Christer och jag åt till middag igår. Det var ju torsdag och vi har ätit pannkakor några gånger nu så jag ville göra någonting annat.

Så det blev “matigare” våfflor. Man kan ju ha vad som helst på dom, men vi hade :

  • pepparrotsost ( jag tog vitlök då jag inte tycker om pepparrot ) och kallrökt lax
  • gräddfil / creme fraiche, grovriven Gruyere ost och stekta baconsmulor
  • gräddfil / creme fraiche, röd lök, löjrom och räkor
  • nutella och hallon