Mat - Dryck

Piggelin drink

En gin drink som kan drickas året om

Jag “trillade på” denna drink på Facebook och det är nog många som sett det i reklamer om man trycker på dom. Jag gjorde i alla fall det och ville prova på nått nytt och jag kan verkligen rekommendera den !  Det är en piggelin-drink och jag tycker att man kan dricka den året om !

piggelin drink

Jag tog mått på mina glas ovan och dom rymmer 2 dl utan att det blir alldeles för mycket så receptet blir då ca 8 dl. Det räckte då till två glas till mig och Christer ! Så ni vet hur mycket nedan recept blir ungefär.

Den går snabbt att göra så gör den precis innan du ska servera den så du får den både kall och lite skummig.

Piggelin drink

  • 1/2 lime
  • lite socker till glaset om man vill
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 äggvita
  • 4 piggelin glassar
  • 8 cl Gin

Du kan förbereda glasen i förväg genom att skära en lime mitt itu, hålla glasen upp och ner och dra limen mot kanten. Annars rinner limen ner över glaset.

Doppa kanterna i lite socker så du får en kant. Och så hinner sockret stelna till lite innan du häller i drinken.

Det som du också kan förbereda är att riva ingefäran så den är klar och separera ägget så du har äggvita i en skål / glas. Äggulan kan du spara till tex en extra äggröra dagen efter. Det tänker i alla fall jag göra.

När det är dax att servera drinken tar du fram din mixer och tar bort pinnen från piggelin-glassen och lägger bitarna i mixern.

Tillsätt ingefäran, äggvitan och ginen och så är det bara att köra igång drinken.

Kolla så du har kört mixern ordentligt. Det kan finnas bitar av glassen kvar då det går ganska snabbt att mixa ihop.

Sen är det bara att hälla upp i glasen och servera.

Hoppas du tycker att den var god !