Pyssel - hemma, Vardagsliv

Allt som är nyttigt och bra

Idag måste det bli lite nyttigheter

Visst gjorde vi nytta igår, men idag känner jag att det verkligen kliar i kroppen för att få en massa gjort och få nyttigheter gjorda.

Jag åkte iväg igår för att hämta ut nya tabletter och kräm till mamma på apoteket, men inte hade läkaren lagt in recepten inte. Så mamma fick ringa till dom och självklart jobbar inte läkarna varje dag utan “vi” får vänta.

Även om Christer och jag inte brukar titta på så mycket sport så tittade vi på friidrotten till lite lunch igår. Det var ju stavhopp och vi ville ju se om Sverige tog någon medalj, och det gjorde vi ju. Och eftersom vi hamnade framför tv’n så blev det inte så mycket gjort igår på dan. En annan sak som för oss är nyttigt är när vi ska kolla efter en ny bil som tex Volkswagen Haninge kan vara bra att kolla in.

nyttigheter

Som jag berättat tidigare så har jag målat detta hörnskåp som jag tagit hem från mamma och som stått i “mitt gamla rum” i huset. Mamma skulle inte ta med detta till lägenheten och jag tycker det är fint. Men den var mörkbrun så nu har jag målat denna och den står på plats.

Christer har köpt lampor som sitter i skåpet. Två stycken i överskåpet och en lampa som lyser upp på den öppna hyllan.

Nyttigheter

Jag har nu suttit och planerat min dag då jag har lite saker som jag vill göra. Jag ska snart gå upp och göra mig i ordning lite för att åka och handla till mammas fredagslunch. Hon ska ha kallskuret så det blir en hel del smått som ska handlas. Men också lättare för henne att kunna förbereda själv. Men jag kommer självklart att hjälpa henne lite på fredag med det som behövs.

Sen blir det hem och sätta sig framför datorn och göra en del som jag lagt åt sidan några dagar. Och planera lite inför helgen som kommer att innehålla roligheter efter att inte haft några på ett tag.

Att köpa en moped när man redan har en Volkswagen

Ibland känner man sig även nyttig om man endast köper en moped i stället för en bil. Bilköp måste planeras bättre medans en moped går fortare och endast en person behöver vara nöjd med den. I en bil sitter flera personer och då måste alla få vara med och bestämma.