Pyssel - hemma, Vardagsliv

Korta ben

Jäkla symaskin

När man är 157 cm lång så har man korta ben. Ha ha, det där lät ju helt sjukt. Men det är ju så. Och då är alla byxor – i alla fall dom flesta – för långa. Och då är det bara att ta fram symaskinen och sy upp dom.

korta ben

Korta ben

Jag hann med ena byxbenet och så ville inte symaskinen längre. Den fastnade hur mycket jag än vred på ratten på sidan. Och både Christer och jag provade på annat tyg, trädde om och försökte få till det. Men den ville inte alls. Så nu får Christer kolla om vi har nån olja / symanskinsolja för att se om det är det som är problemet.

Jag tog fram nål och tråd istället och jag kan verkligen säga att har man progressiva linser och ska försöka sätta i en tråd i nålen så är det skitsvårt. Jag fick hämta en sån där grej som man får hjälp med det. Har inte en aning om vad det heter. Men det var tom problem med att trä in den i nålens öga. Men det gick till slut och Christer fick sig ett gott skratt där jag satt och försökte pricka rätt.

Vilken dag

Vi kommer att hålla oss inne resten av dan. Inte bara för att det är kallt ute utan för att det kanske är fler saker som går fel. Ha ha !

Christer och jag gick ut och skulle sätta upp lite belysning i buskarna då det är så mörkt ute nu på kvällarna. Vi fick upp en slinga och skulle sätta upp den andra och då funkar den inte. Vi hittade en till, men den gick inte att koppla ihop med den som fungerade. Så nu får vi köpa en ny.

Sen hände det där med symaskinen.

Jag ville få lite gjort så jag tog fram mina två pärltavlor som ligger klara utan ramar. Jag hade också en ram som inte användes, men det var helt fel mått. Och det är ett problem med dom där pärltavlorna då det inte är någon standardmått på dom. Så nu får jag sitta och leta runt på billigare ramar.