Arbetslös, Vardagsliv

Jobb och bak

Jag älskar att baka

Fredag och här har det varit fullt ös hela dan. Nästan som vanligt med andra ord. Det har blivit både skjuts, handling, jobb och bak på eftermiddagen och kvällen.

Jag startade min morgon med att skjutsa Nathis till Viksjö där trafikverket ligger – hade jag inte en aning om – där Nathis skulle göra sitt prov för körkortet. Hon hade inte fått reda på i tid att hon faktiskt kunde få ett muntligt prov pga att hon har både adhd och dyslexi. Men hon testade i alla fall. Man är tvungen att få 52 rätt och hon fick 51 och missade alltså med 1 poäng. Men hon har beställt en ny tid. För att få ett muntligt tar 3 veckor i processen och hon vill göra det NU. Ni vet hur ungdomar är !

Under tiden Nathis gjorde provet åkte jag till Ica Maxi i Barkarby och handlade lite inför middagen och sen skjutsade jag hem Nathis som inte var så glad. Men jag förstår henne. 1 poäng ifrån att klara det. Även om hon var förberedd. Men hon var på bra humör lite senare.

Bak

När jag hem var det jättefint väder så jag tog med mig hundarna på en gång på en promenad i solen.

äntligen bak

Lillan är så frusen utav sig så henne har jag på en tröja nu när jag går ut. Hon skakar lika mycket som löven runt omkring henne.

Eftersom jag jobbade på kladdkakans dag och i går så var det chokladens dag som jag också missade så ställde jag mig och gjorde en kärleksmumskladdkaka. Den ska ju svalna i kylen innan man gör glasyren och är så enkel att göra.

Sen var jag så sugen på att göra drömmar som jag inte gjort på hur många år som helst, men jag hade inget hjorthornssalt hemma och det måste man bara ha för att få dom så där krispiga och goda. Så det får jag handla i morgon.

I stället gjorde jag hallongrottor som mamma brukar göra – jag tar över det nu. Och eftersom jag inte gjort det på länge så märkte jag att jag hade lite för mycket sylt i dom. Men man måste ju prova en gång så man vet hur man ska göra nästa gång. Men dom var godkända sa Christer som redan smakat.

Jobb

Snart blir det till att fixa middag och sen har jag en del att göra på datorn. För när jag varit och handlat så fick jag ett samtal från Ranstad som anställer folk till Älvsjömässan. Och jag fick anställning ! Så nu har jag två bemanningsjobb vid behov att hålla koll på.

Och på måndag ska jag till Älvsjömässan och få instruktioner om att vara parkeringsvakt. Slussa in folk i parkeringshusen och parkeringarna vid mässan. Men varför inte. Jag sparar stämpeldagar och får annat att göra. Jag kommer få göra annat också.

Men jag har lite annat att göra också på datorn så det är bara att sätta fart med maten så jag får lite gjort.