Firande, Mina döttrar, Vardagsliv

Födelsedagsmiddag

Nathis fyllde år i tisdags

Man har ju inte haft folk hemma på middag på länge, och nu när man kan det så vill man fixa och dona för fulla muggar. Jag tycker det är jättekul. Att ta fram saker man inte använder varje vardag, att förbereda lite god mat och planera lite. Och det gjorde jag på dan i går när det var fredag för vi skulle ha en liten födelsedagsmiddag för Nathis som fyllt år.

Hon fyllde ju inte något speciellt, men det är alltid kul att fixa lite och dessutom har vi inte gjort något sådant för Nathis på ett tag. Så nu var det dax. Och nu när hon är äldre så blir det mer uppskattat.

Det enda Nathis ville ha var en sån där smartwatch / aktivitetsklocka eller vad man nu ska kalla det. Och det är det som är i det rosa paketet. Men jag tyckte det var så tråkigt att bara ge den så jag tog fram en låda och la ner en amaryllis-blomma, en tomte, en pava, en adventsstake i botten med ljus och mossa och lite doftljus och servetter.

Födelsedagsmiddag

Nathis och Michal kom vid halv sex och vi tog ett glas bubbel innan jag gick ut och gjorde det sista på förrätten.

födelsedagsmiddag

En räktoast med stekt bröd och löjrom var det beställt från Nathis.

födelsedagsmiddag

Så här hade mamma dessa ljus på sitt bord och jag har alltid tyckt det varit så fint så det har jag också gjort på bägge sidor av bordet.

födelsedagsmiddag

Denna karaff fick jag av Nathis förra året i julklapp och det är hela andra gången som vi använt den. Jag tycker den är både snygg och lätt att hälla ur.

födelsedagsmiddag

Nathis hade också beställt stek med hemmagjord sås och alla tillbehör till – såsom gelé, broccoli och inlagd gurka. Så jag stekte en stor bit rostbiff jag hade hemma.

födelsedgsmiddag

Till efterrätt ville Nathis ha något med hallon. Så jag gjorde vanilj- och hallonpannacotta i två omgångar. Jag hällde upp i glasen lutande och fick stelna på det sättet i kylen. Sen blev det några färska hallon ovanpå.

Christer och jag orkade inte våra så dom kommer vi antagligen äta ikväll.