Mat - Kyckling, Mat - Ris Pasta Nudlar

Pasta med kyckling

Ett gott middagstips

Pasta och kyckling är väl något som dom flesta tycker om. Och vi kan äta det lite då och då för att det både är enkelt och gott. Men när man äter det så brukar man för det mesta göra samma sak och med samma ingredienser. Jag ville ha en liten annan smak denna gång och googlade runt lite för att få lite tips. Och fastnade för ett recept.

Originalreceptet hittade jag på Ica’s hemsida och du hittar det HÄR ! Och i receptet hade dom använt penne pasta, men det hade inte vi hemma så det fick bli spagetti. Men det är det som är så bra – man tar det man har eller tycker om.

pasta med kyckling

Pasta med kyckling

4 portioner

  • 500 g kycklingfilé
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g champinjoner
  • 1 paket bacon
  • pasta – den du vill ha
  • 1 burk eller tetra krossade tomater
  • 1/2 tsk oregano
  • 2 dl creme fraiche

Mängden av allt ovan är enligt originalreceptet, men tycker du om mycket svamp, bacon eller något annat är det ju bara att ta mer av det. Det gjorde jag.

Strimla kycklingen i mindre bitar så att du slipper hålla på och skära dom när du äter. Strimlor, bitar eller vad du föredrar.

Sekt baconskivorna och lägg dom på ett papper så fettet rinner av.

Koka din pasta du vill ha.

Fräs lök, vitlök och svamp så att löken blir mjuk och svampen stekta. Lägg ner kycklingbitarna och stek dom också.

Krydda med salt och peppar

Tillsätt dom krossade tomaterna och oreganon och låt allt småputtra i ca 10 minuter.

Rör ner creme fraiche och låt bli varmt tillsammans.

Skär baconen i mindre bitar som du sen strör över när du hälls såsen med kycklingen över din pasta.

pasta med kyckling