Pyssel - hemma, Vardagsliv

Tiden tickar

Varit lite ostrukturerad

Varför blir det så ibland när man är van vid att veta vad man ska göra på dagarna blir totalt tvärtom. Var tar tiden vägen egentligen ?! Jag tyckte att det funkade så bra förut, men det var nog för att jag var hemma varje dag, åkte till mamma på förmiddagen eller eftermiddagen och visste vad jag skulle göra resten av dan. Nu när jag inte åker och hjälper mamma längre men ändå åker till lägenheten så har jag också jobbat två dar i veckan här och där. Nä, jag vet inte. Men dom sista dagarna har varit lite kaos och nu är det dax att ta tillbaka ordningen igen.

Tiden

I går funkade inte vårt fiber och när Christer kom fram på telefon fick vi veta att pga att vårt avtal förnyats så hade dom inte tryckt på “fortsätta” eller nått. Så vid två tiden på natten mot måndagen hade fibrer stängts av. Men det kom igång igen efter att Christer pratat med dom.

tiden

Jag har ju som sagt varit i lägenheten och nu håller jag på och hämtar hem julsakerna som sparats. Det är ju första advent på söndag. Och dessa renar hade mamma alltid på sitt matbord under julen. Men dom behövde putsas upp så det gjorde jag igår. Och jag kommer att ha dom framme året runt. Som ett litet minne av mamma.

Ljuskronor på altan

Nu börjar alla sätta upp ljus och annat på sina tomtet när det är så mörkt på kvällarna. Och det har vi också gjort. En så länge har det bara blivit en ljusslinga runt tomten, men det ska bli mer.

tiden

I söndags satte Christer och jag upp ljuskronorna på altan som jag köpt på Rusta. En mindre fick hänga ovanför soffgruppen.

tiden

Och en större fick hänga ovanför bordet. Så nu lyser det upp jättemycket där ute på kvällarna.

För några dar sen skrev jag att jag inte visste var jag skulle sätta upp “Nisse-dörren” med tillbehör. Då satte jag upp dörren på fläkten ovanför spisen. För hade jag satt den på golvet hade hundarna tagit tag i sakerna skulle jag tro. Nu kunde jag inte hålla mig längre utan satte också upp “jul-pyntet” som hörde till.

Nu är det på tiden

jag har satt på kupevärmen i bilen då jag ska åka iväg och hjälpa Nathis med en sak. Så därför prioriterade jag just nu detta inlägg innan jag tar tag i andra saker. “Ta hand om mig själv” först !

När jag hjälpt Nathis ska jag åka till Vällingby och betala lite räkningar som kommit till lägenheten. Jag åker nog dit också och kollar lite mer i källaren när jag ändå är ute. Lite i taget och till slut är källaren tom.