Arbetslös, Julen 2021, Vardagsliv

Vilket missförstånd

Jag fattade fel

Jag har jobbat ett antal gånger i november och varit på intervju på Älvsjömässan och trodde att det skulle räcka. Men efter att ha pratat med fler fick jag reda på att det inte spelar någon roll. Man måste i alla fall söka dom där 8-30 jobben i månaden. Jag trodde att allt det jag gjort ingick när man rapporterade till arbetsförmedlingen. Men det är “bara” aktiviteter”. Vilket missförstånd.

Vilket missförstånd

Mitt missförstånd har nu inneburit att jag på eftermiddagen suttit och sökt dom där 8 jobben. Det kanske inte låter så avancerat, men ett jobb kan ta längre tid än man tror för när man skickat in det så kommer det ett mail tillbaka. Och då ska man göra en massa tester och annat som dom vill ha tillbaka.

Dessutom är många jobb just nu – tycker jag – på andra sidan stan och dom söker inte jag. Inte för att jag har blivit kontaktad av många företag, men man kan ge sig 17 på att man blir det om man söker dom. Om man bara söker för sökandets skull som många gör.

En sån dag

Efter att jag och Christer varit inne i stan idag åkte vi förbi bilverkstaden. Vi hade fått en återkallelse på vår krock-kudde som vi beställde tid till.

Jag åkte sen till Barkarby för att hitta några nya skor och byxor och hamnade på Skopunkten och köpte då tre stycken och betalade som två.

Det blev ett par stövlar som jag får ha ett par tjocka strumpor i även om det är ludd i dom. Den minsta storleken på damavdelningen är 36 och barnstövlarna var inte lika snygga. Sen blev det också ett par skor med svart sula ( längst fram på bilden ) då Älvsjömässan kräver skor med svarta sulor. Och då Skopunkten har 3 för två tog jag ett par tofflor också.

Jag hittade ju ett par byxor igår på HM som jag inte köpte, men då den butiken inte finns i Barkarby så orkade jag inte åka till Vällingby också. Så jag hamnade på Lager 157 och hittade ett par. Men efter att ha provat dom nu på kvällen efter en dusch så var dom alldeles för långa. Så jag fick plocka fram ett par “gamla”, men hittade faktiskt ett par längst ner i lådan jag inte haft på länge.

Julpynt

Jag hämtade också in kartonger från förrådet idag så att jag och Christer kunde rensa lite. Vi fick två flyttkartonger fulla med julsaker som vi inte vill ha kvar. Dom lådorna åker jag till återvinningen med på fredag när jag inte jobbar.

Fyra stycken av dom hyacinter jag köpt hamnade i en avlång form med lite pynt i sig. Sen har jag också ställt ut några i köket och hallen. Hoppas dom luktar någonting i alla fall. Förra året fick jag tag i hyacinter som inte luktade någonting.