Kistamässan, Vardagsliv

Seminarievärdinna

En dag på Kistamässan

I dag har jag jobbat på Kistamässan igen. Jag åkte tidigt då vi vaknade till -7 grader och jag visste inte hur halt det skulle vara på vägen. Eller hur folk skulle köra. Och när det är halt och man inte är van så åker jag hellre säkert än att åka i sista sekunden och köra mot klockan. Och idag skulle jag vara seminarievärdinna för första gången.

Seminarievärdinna

Att vara seminarievärdinna innebär att man är ansvarig på en plats där det kommer att vara talare under hela dan efter ett program. Se till att det ser bra ut i lokalen, kolla så det finns vatten och muggar till talarna och vara behjälplig om det är nått dom vill ha.

seminarievärdinna

En sista talaren i min lokal var Petter Askergren. Många kommer nog i håg låten “Mikrofonkåt” som Petter sjöng 1999 ?! Han var tidig och fick en kopp kaffe innan han gick in och förberedde sig. Jag stannade en stund och lyssnade när han berätta om sin uppväxt och sen fortsatte han med att berätta om vad han jobbar med. Men då slutade jag och jag var tvungen att gå.

Sista dagen för i år imorgon

Jag ska jobba på Kistamässan i morgon också – med nya talare och jag har en “kändis” i min lokal i morgon också. Men det berättar jag om imorgon.

I morgon är också den sista dagen som jag kommer att jobba på Kistamässan för i år. Under december är det inga mässor och inte heller i januari. Så när jag kom hem har jag bakat lite fikabröd som jag ska ta med mig imorgon – pepparkaksrutor i långpanna med tranbär.

Nu står kakan och svalnar innan jag smetar på frostingen på kakan och under tiden gjorde jag middag. Som ikväll blev snitslar av fläskfilé med pommes och lite grönsaker.

Mamma hade ovan julservise som vi brukade äta på på julafton. Det är små och stora tallrikar, glas och koppar med samma motiv på. Hon hade också en stor duk i samma motiv som jag ska lägga på vårt bord i helgen.

Christer och jag bestämde att vi tycker att det är synd att bara använda denna servis en dag och har nu bestämt att vi använder den under december och januari. Inte varje dag utan då och då.