Julen 2021, Vardagsliv

Familjeträff

Det här hade mamma tyckt om

Lördag och vi vaknade till -10 grader. Man är ju inte van vid minusgrader så man tyckte det var rent ut sagt snorkallt ute. Men det blåste inte som tur var. Och det är ju bara att ta på sig mer kläder även om man känner sig som en stor björn i alla kläder. I dag har vi varit på famijeträff och det hade mamma tyckt om.

Familjeträff

Klockan ett skulle vi träffas hemma hos Bengt. Kjell skulle också komma och efter att ha haft kontakt med Bengts dotter – min kusin – så fick jag reda på att även Maria och hennes sambo Stefan skulle komma dit. Jättekul !

familjeträff

Bengt hade fixat en “liten jultallrik” som vi njöt av tillsammans.

familjeträff

Det var precis lagom för att vara mitt på dagen, men både Christer och jag har bestämt att det inte blir någon stor middag ikväll då vi är mätta. Den tar vi imorgon istället och så kan vi ta något enkelt ikväll – om man vill och orkar.

Familjeträff hos Bengt

familjeträff

När mamma flyttade från huset så plockade vi ner denna kristallkrona från vinden. Det har varit min mormor och morfars som dom hade i deras lägenhet på Havregatan på söder. Den hänger nu hemma hos Bengt och det är jättekul att den kommer till användning.

Jag hade gjort två små påsar med lite godsaker till Bengt och Kjell. Och det är likadana saker i bägge så ingen utav dom undrar varför den ena fick det ena eller andra. Nä, jag bara skämta ! Dom är ju inga småbarn. Ha ha ! Jag hade tyvärr inget åt Maria och Stefan, men jag visste ju inte att dom skulle komma förrän strax innan vi åkte. Så det får bli till en annan dag.

En lugn kväll

Nu är vi i alla fall hemma och kan ta en lugn kväll. Jag hann julpynta klart hemma innan vi åkte iväg så nu är det rött överallt på undervåningen. Övervåningen har fått julstjärnor i fönstren.

I morgon ska jag röda / julpynta på altanen och då ska vi också sätta upp granen och sätta upp lite mer belysning utomhus.