Vardagsliv

Allt du behöver veta om Mommy-makeover och bröstförstoring

I dagens samhälle bombarderas vi konstant med bilder av kändisar som ser oförklarligt trimmade ut bara några månader efter förlossningen. Detta har lett till en ökad efterfrågan på den serie av procedurer som kallas en “mommy-makeover” som kan bestå av olika ingrepp som exempelvis: bröstförstoring, bröstlyft och bukplastik. Samtidigt har dock media spridit en rad missuppfattningar om plastikkirurgi efter förlossningen. I det här inlägget ska vi reda ut begreppen.

Förstå vad en mommy-makeover innebär

Tvärtemot vad många tror kan en mommy-makeover inte knäppa tillbaka patienterna till sin ursprungliga form eller kropp på bara veckor eller månader efter förlossningen. Att försöka göra det ovannämnda skulle helt enkelt inte vara säkert. Du måste komma ihåg att både graviditet och förlossning belastar din kropp enormt, så det skulle vara farligt att operera sig kort efteråt. Varje ansedd plastikkirurg kommer att kräva att du väntar minst sex månader efter förlossningen innan du överväger plastikkirurgi som exempelvis en bröstförstoring eller bukplastik. Detta kommer att ge din bukvävnad en chans att läka helt.

 

Så, hur kommer vissa kändisar tillbaka i form så snabbt efter förlossningen, då? De använder sig av några olika strategier. Först och främst tenderar de att arbeta med personliga tränare och dietister under graviditeten. Genom att äta en hälsosam kost och ägna sig åt säker träning förhindrar de att kilona samlas på i första hand. Många människor behandlar en graviditet som en möjlighet att äta ofta “förbjuden” mat, men detta förvärrar de estetiska problem som är förknippade med graviditet. Ju mer fett du får under graviditeten, desto mer vikt måste du gå ner senare. Du kommer också att ha mer lös hud i behov av kirurgisk resektion (via bukplastik). Å andra sidan, om du kan undvika att gå upp för mycket extra i vikt under graviditeten, blir det mer sannolikt att du kan komma undan med en mindre bukplastik efteråt. Detta är fördelaktigt eftersom en mindre bukplastik är förknippad med mindre ärrbildning och en kortare återhämtningstid.

 

Vad är ingår i en mommy-makeover?

Om du har en mommy-makeover kommer den att anpassas under din konsultation för att spegla dina behov. I en mommy-makeover ingår oftast bröstförstoring, bröstlyft och bukplastik. Alla kvinnor behöver inte ha alla de procedurer som potentiellt utgör en sådan makeover, vissa behöver bara ha en eller två av dem. Det enda sättet att avgöra hur många procedurer du behöver är att prata med en skicklig plastikkirurg. Hos Bellakliniken finner du duktiga plastikkirurgi med lång erfarenhet av branschen.