Bak - Mjuka kakor

Pepparkakssockerkaka

Mjuk och god och smakar gudomligt

I dag satt jag och tittade runt på Instagram och då kom en bild upp på denna pepparkakssockerkaka från Lindas Bakskola. Det lät så gott så jag gick direkt in i köket för att se om jag hade “pepparkakskrydda” som den innehåller. Och det hade jag. Jag måste ha köpt det när jag skulle baka något tidigare men inte gjort för den var oöppnad.

Pepparkakssockerkaka

Alltså denna smet var så härlig ! Att vispa ägg och socker, men att få den så där fluffig och fin och smaksätta den ger en riktig härlig känsla tycker jag. Jag kommer nog att göra denna smet flera gånger, och smaksätta den med annat också. Men nu blev det denna juliga smaksättning. Och jag kan verkligen rekommendera den.

HÄR finns själva originalreceptet ! Men jag kommer också skriva ner det här så att jag själv har och hittar det lätt här på bloggen.

pepparkakssockerkaka

 

3 ägg
3 dl socker
2 tsk pepparkakskrydda
1 tsk kanel
2 tsk bakpulver
125 g smält smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl

 

Sätt ugnen på 180 grader.

Vispa ägg och socker fluffigt och poröst.

Tillsätt alla andra ingredienserna och vispa ihop allt till en slät smet.

Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.

Grädda kakan längst ner i ugnen i 38–40 min. Och det beror på vad du använder för form och hur din ugn är. Min kaka tog längre tid då jag hade en ganska hög form. Men jag satte klockan på 30 minuter först och sen kollade jag var 5:e minut tills stickan som jag provade med om kakan var torr.

Låt sen kakan svalna i formen innan du stjälper upp den.

Lite florsocker på den så blir den lite finare.