Vardagsliv

Lucia

Inte en snöflinga

Lucia och inte en snöflinga utomhus. Visst vill vi ha lite snö i alla fall nu när det är jultider ?! Det behöver inte vara flera meter, men lite snö på backen och träd gör att det blir mycket ljusare. Och mysigare då det är jul.

lucia

Lucia

Mammas stora lucia som hon och Enar hade framme varje år vid denna tid är tänd nu på morgonen. Den är inte den vackraste, men är en liten tradition som jag nu för vidare. Och då den är så stor så får den stå på golvet här hemma. Den är nästan 55 cm hög !

Vad händer framåt denna vecka ?!

Här hemma är lussebullarna slut så jag har tagit fram smör och ska titta i kylskåpet om det är något som måste handlas. Jag ska också titta om jag kan göra något godis i alla fall även om mannen tycker det är onödigt. Eller så är det för att han inte vill äta. Ha ha !

lucia

Jag ska fylla på mina fransar på torsdag så i veckan kan jag “kamma” fransarna och då gör det inget om några ramlar av. Då kommer jag ha fina fransar då jag ska på julfest med FRAM bemanning – vi som är anställda på Kistamässan. Det blir en liten resa tillsammans mot Sjötorp.

I natt hade jag väldigt svårt att sova och var på väg att gå upp flera gånger. Nästa gång tror jag att jag ska göra det för det finns inget värre än att ligga och snurra i sängen. När jag ändå var vaken så låg jag och funderade på vad jag skulle göra idag så nu känner jag mig riktigt taggad.

Men först ska mannen få åka iväg till sitt första jobb och sen ska tvättmaskinen få jobba lite, snabeldraken ska få jobba lite och så ska jag baka lite.