Vardagsliv

4:e advent

Söndag

Som jag har berättat tidigare så kommer jag och Christer ha en lugn och skön jul tillsammans bara vi två. Titta på Kalle Anka med glögg och äta det vi vill. När vi vill. Så vi har skrivit ner vad vi vill ha och tänker inte göra allt i överflöd och bara det vi vill ha. Och idag då det är 4:e advent var vår plan att åka och handla det vi behövde

4:e advent

4:e advent

Vi ville åka och handla ganska tidigt innan alla andra kom till affären och istället för att handla på Ica så bestämde vi för att åka till Coop istället. Mamma och jag brukade handla där för ett tag sen, men när mamma blev sämre och sämre så åkte vi kortare och kortare och då blev det Ica.

Vi tog det lugnt ändå med morgonrutinerna och tog en kaffe innan vi åkte iväg. Och när vi kom till Coop så blev det intressant och se om mitt kort fortfarande fungerade. Dom har uppdaterat korten och jag ska nog beställa ett nytt, men det funkade i alla fall.

Sista dagarna innan jul

I morgon är det måndag och bara några dagar innan jul. Jag har tagit fram min laxbit ur frysen som jag ska grava imorgon. Jag tror att det blir romgravnng ! Det blev så gott förra året när vi gjorde det. Men sen är det en massa annat som ska göras också – portionsjansson till Christer, skinkjansson till mig, inlagd sill och så ska jag prova att göra knäck i micron. Så imorgon blir det till att göra mat till julafton.

Christer kommer att griljera skinkan dan före julafton – precis som vanligt. Sen kommer han att göra gröt också, men det är bara han som äter.

Det skulle inte förvåna mig om jag kom på nått annat gott att göra också.

Vad ska ni äta på julafton ?