Julen 2021, Vardagsliv

Följer traditionen

En dag i köket inför julen

Måndag idag och inte många dagar kvar till julafton. I går var jag och Christer och handlade inför jul så vi hade det gjort och för att vi ska slippa trängas med andra. Vi tittade också igenom om det var något mer vi ville ha på julbordet så vi inte missar något. I dag följer jag traditionen som mamma och jag har haft i alla år.

Följer traditionen

följer traditionen

Ursäkta min snygga köksfrilla

Mamma brukar alltid lägga in sill åt både sig och oss varje år medans jag har har gjort annat såsom Jansson. Och nu kommer jag att fortsätta vår lilla tradition och lägga in sillen. Vi får se vad Christer och Nathis tycker på fredag när dom smakar den.

Mer mat

Under tiden lagen till sillen stod och blev kall tog jag fram laxen som jag skulle grava. I år blev det åter en romgravad lax.

följer traditionen

Laxen ar fått plast och påse över sig och står nu i kylen med en tyngd på sig. När den fått stå där i 24 timmar kommer jag titta på den för att se om den blivit saftig, annars får det bli några matskedar till av rommen.

När jag stod i köket kom jag på en till sak som vi brukar ha och det är brun pepparkaka. Och den har mamma också gjort. Men jag hittar inte hennes recept så jag får ta ett eget. Det är något som vi brukar ta till första kaffet på julaftons morgon.

Även om det är några dagar kvar till julafton så kommer jag göra kakan idag och smöret till den är redan smält och står och svalnar. Man kan alltid göra fler !

Jansson är lite tidigt att göra så det får bli senare i veckan. Men jag ska prova att göra knäck i micron. Det har jag aldrig gjort så det blir spännande.