Julen 2021, Vardagsliv

Tre dagar kvar

Julkänsla ?!

Tre dagar kvar till julafton och julkänslan är väl sådär. Kanske ett evigt tjatande från mig, men det blir ingen vanlig jul för oss. Men vi ska göra det bästa utav det.Det är så mycket som hänt här i familjen och händer fortfarande….

Tre dagar kvar

Jag hittar inte min mammas recept hon brukar göra på brun pepparkaka. Och det är hon som har gjort det till mig varje år. Hon brukar ha antingen någon sylt eller marmelad och jag har letat efter ett sånt recept, men efter att ha letat ett tag kunde jag inte bestämma recept.

Men jag ville ju göra en pepparkaka och ville prova mig fram hur mycket det smakade och provade recept på det från Fredriks fika. Och jag vill ha mer smak och mer “krämigare” kaka så vi får äta upp denna och prova mig fram lite. Men den var god – inget snack om det.

tre dagar kvar

Folk är helt galna

Nathis jobbar inte idag och jag åkte förbi henne med lite baksaker då hon ville göra lussebullar. Efter det passade jag på att åka en sväng till Barkarby. Det är ju bara tre dagar kvar till julafton och Christer har snart slut på sin öl. Så jag skulle in och fixa detta när jag ändå var där och folk var helt galna på parkeringen. Vad är problemet med att släppa ut bilar och köra in en och en ?! Det kryssades mellan bilar och tutade hej vilt.

När jag ändå var i Barkarby passade jag på att gå runt lite. Jag hade ingen tid eller något att passa och jag behövde inte stressa som alla andra. Så jag gick bara där det var lugnt och strosade lite innan jag åkte hem.

Nu kan jag ta det lugnt i två dagar innan det är torsdag och både jag och Christer ska fixa det sista. Christer ska göra gröt åt honom och griljera skinkan. Jag ska göra Jansson och skink-jansson åt mig.