Julen 2021, Vardagsliv

Jul och minnen

En lugn helg

Kan man redan nu säga : “nu är julen över” ?. Det känns lite så på nått sätt. Man planerar länge om allt runt omkring och så när julafton är över så är allt klart. Men det beror nog på att vi har haft en väldigt lugn och annorlunda jul. Nästan inte annorlunda än mot några andra dar. Fast man äter julmat i flera dar i rad. Ha ha ! För i år blev det jul och minnen.

Jul och minnen

jul och minnen

I år tog jag fram en hel del saker som mamma haft under julen och det var tex denna lykta. Den stod utanför dörren och Enar gick alltid ut och tände ett ljus i den innan vi kom. Och så gjorde även vi i år. Den tändes på julafton strax före tre.

Och i år tittade vi på Kalle Anka hela timmen som den är på tv samtidigt som vi drack glögg i mammas glöggmuggar.

jul och minnen

Vi hade gjort iordning lite julmat som vi vet går åt – även om det fortfarande ligger bunkar i kylen – men inte den mängd vi brukar göra. Eller lika många sorter och varianter.

Nathis kom över en stund och åt lite sill och fick några julklappar och sen åkte hon hem för att följa med hem till Michals familj och fira jul. Hon behövde ju inte sitta hos oss och ha tråkigt när jag vet att hon skulle ha det roligare tillsammans med dom. Michals lillebrors flickvän skulle komma så då kunde dom ha lite kul tillsammans.

Här hemma hände inte så mycket mer sen för att inte tala om gårdagen då vi inte gjorde ett enda dugg. Vi tittade på serier på tv och bade det väldigt lugnt och var uppe till sent.

Västerås

I dag har vi varit en sväng till Västerås och hälsat på Christers föräldrar. Och då blev det julmat igen. Ha ha ! Skönt att det dröjer ett tag innan man behöver äta mer av det.