Inlägg

Musik på begravning

Det går att planera

När jag för några månader sedan satt och planerade inför min mammas begravning så var det några frågetecken som kom upp. Jag visste det mesta som min mamma önskade till sin begravning, men det fanns vissa saker som jag fick improvisera. Och det var bland annat musik på begravning.

musik på begravning

I vår familj har vi varit i kyrkan vid dop, konfirmation, bröllop och begravningar, men inte annars. Så att välja musik var inte det lättaste. Och nu har jag fått veta att man kan få hjälp med det på ett enkelt sätt som jag skulle ha använt om jag visste om det.

Att få reda på allt man måste göra vid ett dödsfall kan bli överväldigt då man är i sorg och kanske inte riktigt vet var man börjar. Man skulle behöva en checklista från början till slut för att veta hur och när man gör allt. Och nu när min mammas begravning är över har jag hittat var man kan få hjälp med detta. Lavendla är en sida där du får all information du behöver både före, på och efter en begravning.

Musik på begravning

På Lavendla sida kan alla som vill logga in med bank id för att skriva in sina önskemål när det gäller sin egna begravning. Det hamnar då i deras arkiv och när det sedan händer dig något kontaktas den kontaktperson som du angivit om dina önskemål som du angivit. Där kan du ange om du vill ha kista eller urna, vilken musik du vill ha på begravningen. Och du kan också ladda upp dokument som är viktiga om du vill. Såsom testamente eller försäkringar.

Jag som bor i Stockholm kan också kontakta Lavendla Begragravningsbyrå Stockholm ifall jag behöver svar eller råd på mina frågor. Du får en personlig rådgivare som hjälper till via telefon. Men man kan också besöka deras kontor som finns på flera platser.

Bor du inte i Stockholm hittar du din ort på sidan då Lavendla finns över hela landet.

Här finns också frågor och svar om begravningar och juridik. Och hittar du inte det svar du behöver kontaktar du din lokala rådgivare som hjälper dig.

Även fast min mammas begravning är över har jag hittat information på sidan som jag har nytta av när det gäller bouppteckning, arvskifte osv. Det är så mycket som man ska veta, göra och hur allt ska göras och då är det bra att ha någon som man kan fråga.