Frön och sådd, Julen 2021, Pyssel - hemma, Vardagsliv

Hemmapyssel

Skönt att inte behöva tänka

När jag skrev senast så kände jag lite motgångar både från höger och vänster och jag kände att jag behövde bara koppla av från allt. Och det har jag gjort nu i två dar – hemmapyssel. Bara tagit hand om saker hemma som jag velat göra och det känns så skönt. Och som jag också skrev då och som jag kommer fortsätta med – inget mer skrivande om att motgångar och nu är jag på topp igen. En dag i taget blir det i fortsättningen.

hemmapyssel

Hemmapyssel

Jag har plockat bort varenda tomte – hoppas jag – och allt ligger i plastbackar färdiga att ställa in i förrådet igen.  En del av sakerna som mamma haft framme bara vid jul kommer att stå kvar på mitt bord. Både för att jag tycker att dom är fina och för att dom inte bara är julrelaterade. Dessa två renar som jag putsade till jul kommer att stå kvar såsom mammas änglar som står på byrån bakom bordet tillsammans med min ängel. Då känner jag att jag har mamma med mig hela tiden, men också för att jag tycker att dom är fina.

Gäller att börja i tid

Christer kom hem lite tidigare idag då det var svårt att få tag i folk. Många är fortfarande på julledighet och kommer hem i helgen. Och då vi bägge två sov väldigt dåligt inatt la han sig en stund i sängen och tittade på tv för att småslummra lite. Jag kunde ju göra det på förmiddagen. Under tiden så tog jag fram tomatkärnor som jag sparat i kaffefilter från förra året. Dom åkte ner i fräsch såjord och kommer nu få stå i lugn och ro och gro.

Sen blir det mer frön som jag ska så, men just nu är det några sorter som fått komma ner. Det gäller att börja i tid och se till att dom inte blir långa och gängliga. Då är det bara att klippa ner och sätta ner i ny jord.