Bak - Mjuka kakor, Helg, Vardagsliv

Lite kökstid

Ni som känner mig

Ni som känner mig vet att jag tycker om lite kökstid och det är precis vad jag har haft idag på eftermiddagen. En lugn förmiddag och sen in i köket.

lite kökstid

Lite kökstid

I går hade jag planerat att hinna baka nån sorts kaka som fanns till kaffet innan Christer kom hem. Men han kom hem tidigare än vad jag hade förväntat mig. Så det fick bli idag.  Så jag gjorde en vanlig apelsinkaka efter Fredrik Fikas recept. Fast utan glasyr. Dessutom var mina apelsin – blodapelsiner – ganska små så jag tog apelsinskal av två även om det stod från en i receptet.

Mina ägg jag köpt hade dubbel-gula i sig så min kaka tog lite längre tid än enligt receptet. Och vi har inte smakat på den än så jag hoppas den är god.

Under tiden kakan stod i ugnen så gjorde jag iordning laxpuddingen så den är klar till imorgon. Den blir ju faktiskt ännu godare om den får stå och dra en dag i kylen. Jag hade ju tänkt göra den igår men missbedömde tiden totalt. Men nu behöver jag inte laga något imorgon utan bara värma och ha lite goda grönsaker till.

lite kökstid

Sist men inte minst har jag också skurit potatis och lite morötter i stavar och lagt i vatten som jag snart ska lägga upp på handduk och torka. Dessa ska stekas till oxfilen ikväll till middag. Man blir ju lite trött på vanlig kokt potatis eller pommes ibland så kul att göra nått annat.

lite kökstid

Christer har varit ute och skottat på framsidan men jag har fortfarande inte gjort det på baksidan. Det får bli imorgon. Eller om jag får ett ryck ikväll så man kan gå ut utan att få snö upp till anklarna och skorna. Jag vill ju få in lådorna med julsaker imorgon.