Mat - Kött

Kasslergryta med curry

Krämig och god

Jag gjorde en sån god kasslergryta med curry häromdagen. Fast inte den vanliga curry kryddan utan den som heter Curry Mango. Jag fick tips på den kryddan av några bekanta. Jag hade i din grönsakerna som jag hade hemma, men man kan ha i vad man tycker är gott och vad man har hemma.

Det som jag tyckte var gott var den krämiga såsen som fick en bra smak av curryn.

Kasslergryta med curry

Receptet är nog för 4 personer. Jag gjorde iordning nedan och fick över som jag fryst in.

kasslergryta med curry

  • 400 – 500  g kassler
  • 1 – 2 gul lök
  • smör
  • 1 – 2 msk Curry Mango
  • 2 msk mjöl
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 dl chilisås
  • majs
  • 1 paprika
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt
  • vitpeppar
  • nötter

  • Strimla kasslern och löken
  • Stek löken mjuk i smör och ha i kasslern och curry mangon och låt det fräsa med
  • Pudra över mjölet och blanda runt
  • Pressa i vitlöken
  • Häll i vatten, grädde och chilisås och låt koka upp
  • Låt grytan puttra under tiden du sätter på ris eller potatis
  • strimla paprikan
  • blanda ner paprika och majs – eller dom grönsaker du vill ha i
  • Tillsätt sambal och smaka av med salt och peppar
  • Servera med ris / potatis och sallad
  • Garnera med lite nötter