Mamma, Vardagsliv

Håll koll

Papper och annat är viktigt

I går var jag och Christer hos en jurist. Vi ville uppdatera vårt testamente som vi senast skrev 2004 då barnen var omyndiga. Och nu efter att hållt på med mammas papper så har vi verkligen upptäckt att det gäller att ha allt uppdaterat. Så jag säger verkligen till er alla : håll koll på vad som händer efter era föräldrar, syskon och era egna bortgångar. Det är inget som är kul, men verkligen viktigt.

håll koll
Min orkide som fått nya knoppar och blommar om

Håll koll

Det är inte så enkelt som man tror när någon avlider och efter att ha träffat juristen i går så förstår jag själv “gången”. Men bara för att jag förstår så tycker jag inte att allt är ok. Så nu måste jag kontakta alla “efterarvingar” som är Enars alla syskon och avlidnas efterapningars barn för att överhuvudtaget kunna sälja mammas lägenhet. Jag måste också få påskrivna papper på detta. Sen måste det göras ett arvskifte efter att den är såld.

Så nu kanske ni förstår att jag har haft att göra och detta har tagit väldigt mycket energi och gjort att jag varit väldigt ledsen.

I dag blir det skanna papper och skicka till juristen, förbereda papper som ska skrivas på och försöka hitta telefon nummer till efterarvingar som ingen verkar ha kontakt med. Roliga uppgifter va ?! Not !

Veckan

Det är redan torsdag och dom här dagarna denna vecka har gått alldeles för fort. Nu är det bara fredag till söndag kvar och jag ska göra det bästa av dom sista dagarna.

När det gäller jobbfronten så längtar jag verkligen till att Kistamässan får ha sin första mässa. Och att jag får jobba självklart. Men för att ha lite mer jobb och spara a-kasse dagar så skulle jag ha jobbat nästa vecka på Älvsjömässan. Eller Stockholms mässan som den heter. Men nu blev två mässor indragna där så det blir inget jobba. Men jag ska dit två dagar nästa vecka för att hjälpa till att förbereda mässan. Jag antar att det är det jag ska göra då det står “flaggor mm” ena dagen och “garderobsfix” andra dagen.