Bak - Bröd, Frön och sådd, Vardagsliv

Konstig helg

Lite bakslag

Som jag berättade i går så hade vi en händelserik natt eller morgon mellan fredag och lördag. Christer hade så ont i magen så jag var tvungen att ringa ambulans och han fick veta att han fått njursten. Medicin i två veckor innan återbesök på röntgen för att se om han “fått ut” stenarna beroende på hur stora dom är. Och pga av denna natt / morgon blev det en konstig helg.

Konstig helg

Christer var duktig och la sig och sov en stund och jag var konstigt nog pigg och höll mig uppe i går efter att ha hämtat honom. Jag tog det lugnt ändå och fixade lite med lite olika saker. Och jag förberedde bland annat deg till vår frukost som vi skulle prova i dag. Och blev glatt överraskad. Jag gjorde hemmagjord Egg McMuffin efter Victorias recept. När man bakar mycket hemma går det åt mycket el och då är min rekommendation byt elavtal så att du kan vara hemma oftare och baka. Då blir inte dina bakverk lika dyra!

konstig helg

Det är ju så tråkigt att äta samma frukost hela tiden och jag ville göra nått annat. Så morse tog jag fram dessa rundlar som låg i kylen och stekte dom i en kall panna. Jag kan verkligen rekommendera att göra dessa. Jag hade Philadelphia ost, stekt ägg och bacon på dom. Men eftersom jag inte kan äta så mycket bröd så tog jag bort mitt “lock” efter en tugga. Kommer nog lägga på en tomatskiva nästa gång också för det saknaden jag.

Christer ville “hyra” den nya Bond filmen på tv så till middagen satte vi på den. Jag är sisådär när det gäller Bond, men det gjorde inget för jag visste att jag skulle somna ändå. Ha ha ! Och det gjorde jag.

Söndag

I dag har vi hämtat Leon som varit hos sin pappa och skjutsat honom till Michis med lite saker. På hemvägen fick Christer samtal om att hans kompis från Västerås var i närheten så dom tänkte komma förbi på en fika. Så när jag kom hem “slängde” jag in en rulltårta i ugnen. Och när den svalnat och jag skulle lägga på sylt så upptäckte jag att jag inte hade tillräckligt. Så jag fick ta min “Vildhallon-sylt” jag köpt på Nedergården sen tidigare. Dom brukar använda den i tårtor och bakverk, men den hann inte sätta sig ordentligt så den blev lite kladdig. Men god som tur var.

Jag har börjat sätta lite tomatfrön och ska snart sätta andra frön. Ska sätta lite fler än vanligt då jag ska se till att Michaelas son Charlie får några när dom vuxit på sig lite. Han tycker det är jättekul med plantor och när man får pyssla om dom.