Frön och sådd, Vardagsliv

Prydnadsgräs

Det är lätt att plantera själv

På våren och sommaren planerar många sina blommor och krukor. Och nått som i alla fall jag tycker är snyggt att ha i krukor tillsammans med blommor eller på sidan är prydnadsgräs.

Prydnadsgräs

Att köpa en större kruka med prydnadsgräs kan vara ganska dyrt. I alla fall dom jag har hittat, men det kan finnas billigare varianter. Men jag provade att göra det själv sent förra sommaren. Men i år tänker jag göra det tidigt. Och man kan göra det året runt då man kan fixa det i krukor och ha det inne året runt.

Shopping

Jag satte mig i bilen i förmiddags och åkte iväg och handlade lite inför helgen. Hade inte så jättemycket på inköpslistan, men kom hem med en hel del påsar. Jag passade på och besökte både Lidl, Ica, “syster emma” och Dollarstore.

prydnadsgräs

Bjuder på denna bild även om den inte är hundra. Varför ska man inte kunna göra det ?! Jag ser ut som en ledsen ….. vet inte vad.

Köp popcorn på påse

Brukar du köpa micropopcorn så ska du inte använda dom. Du ska köpa popcorn på påse som om du ska poppa popcorn i kastrull.

prydnadsgräs

Om du vill odla prydnadsgräs tidigt så kan du redan nu göra det. Och om du ska göra det i en kruka som jag ska så ska du verkligen lägga i massor av popcornkärnor i krukan. För alla tar sig inte. Och också för att du inte ska få så höga och du inte vill ha majskolvar.

Men om du vill ha majskolvar så ska du odla dom i enskilda behållare eller krukor.  Men du måste också tänka på att du behöver fler som tex 10-12 stycken för att dom ska kunna pollinera varandra. Sen kan du sätta ihop dom i en grupp.

Jag ska göra bägge delarna. Både ösa ner en massa kärnor i krukor och sen en och oen för att kanske få upp majskolvar.

prydnadsgräs

Jag har också fått hem lite fröer som jag ska titta igenom i helgen och börja så. Mina tomater börjar komma upp som står på övervåningen och dom pysslar jag om varenda dag. Och när dom kommer ner i en ny kruka ska jag stoppa ner dom långt ner i krukan för att få tjockaste stjälk. Jag har också sett tips på att om dom blir för långa och höga kan man “linda” runt stjälken i krukan så får stjälken under jorden nya rötter och blir tjockare.