Krämig kycklingpasta
Middagstips
När jag hittar ett recept där det står att det ska vara en “krämig” sås eller rätt så vill man ju verkligen att det stämmer. Och det kan jag säga att middagen jag gjorde igår efter ett recept på Köket.se var. HÄR finns originalreceptet på en krämig kycklingpasta.
Krämig kycklingpasta
Jag gjorde exakt enligt originalreceptet, förutom att jag tillsatte några körsbärstomater som jag delade i mindre bitar. Och enligt receptet ska det vara både mjölk och grädde i, men jag la ihop det och hade bara i grädde. Allt för att det skulle bli riktigt krämigt.
Jag skriver ner receptet enligt originalet som du hittar på länken ovan. Då hittar jag det också lätt själv senare för detta kommer jag att göra om !
Receptet på köket.se är för 4 personer, men där kan man också ändra till färre eller fler personer och jag ändrade till 2 och då blev resultatet nedan :
- 200 g pasta – jag hade 4 nystan av Pappardelle
- 300 g kyckllingfilé
- 1 schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 100 g champinjoner – jag använde kastanjechampinjoner
- 0,5 tsk dijonsenap
- 1 msk japansk soja
- 0,5 msk mjöl
- 2,5 dl vispgrädde
- 0,5 dl mjölk – jag tog 3 dl vispgrädde
- cocktailtomater om du vill ha
- smör och olja till stekning
- salt och svartpeppar
- 0,5 dl persilja
Skala och finhacka lök och vitlök
Skiva eller hacka svampen
Skär kycklingen i strimlor
Stek löken tills den mjuknat lite och fått lite färg. Vänd ner kycklingen och stek till den så den får lite färg. Stek inte för länge för då blir kycklingen torr. Den kommer att bli färdig i såsen.
Jag stekte till mina champinjoner i en annan stekpanna innan jag la ner dom i kycklingröran, men det är en smaksak. Tillsätt också vitlöken i kycklingröran.
Strö över mjölet och rör runt. Häll i grädde ( mjölk ) och soja.
Rör ner senap, salt och peppar. Jag rörde också ner några delade cocktailtomater.
Låt allt koka upp och sänk sedan värmen så den kan stå och småputtra lite under tiden du gör din pasta, 10 – 12 minuter.
Smaka av ifall du vill ha mer senap, soja, salt eller peppar
När pastan är klar häller du ner den i pannan med kycklingen tillsammans med hackad persilja.