Pyssel - Pärlor, Vardagsliv

Det kan inte hjälpas

Ibland kan det bli så

Kommer ni ihåg att jag skrev att jag börjat på ett nytt pyssel. En tavla som man målar efter nummer ?! Efter att ha målat en hel del och ska fortsätta så upptäcker jag att vissa färger är helt förstörda. Vissa kunde jag rädda genom att blanda ut med vatten, men vissa var totalt förstörda. Och för att slippa åka ut och leta reda på ny färg så tog jag hela kittet och slängde i soppen. Det kan inte hjälpas. Och dessutom köpte jag kittet väldigt billigt. Jag orkar inte bråka med leverantören för att få ny eller ersättningsfärger.

Det kan inte hjälpas

Men jag har beställt två nya tavlor som är i pärlor istället. En som jag ska sätta upp på toaletten och den andra kanske blir i köket. Jag får se. Men vad ska jag göra tills dessa kommer ?! Jo, jag hittade en tavla som jag lagt undan och som legat ett tag och satte igång med den under tiden.

det kan inte hjälpas

När jag håller på med mina tavlor sitter jag i vårt matrum. Då kan jag sitta i fred och breda ut mig hur mycket som helst utan problem.

Jag har nu suttit en stund framför tavlan och satt dit pärlor, och när det syns riktigt vad det är så sätter jag in ett kort på det. Just nu är jag i början och man ser ingenting.

Christer och jag har vari ute en sväng och inatt har det kommit ner en himla massa snö under natten. Bara vi åkte ut från vår gata och kom till vår lilla rondell mot Barkarby så hade någon gasat och kört ner en hel stolpe. Och vi såg flera hjulspår i snön där folk hade kört ut där man inte ska köra.

Så här såg det ut i vår tomt imorse när jag gick ut vid 6 – tiden !

I kväll blir det helstekt entrecote med potatismos efter Christer’s önskemål lite tidigare än vad vi brukar äta på helgerna. Men det är för att jag går upp på övervåningen till klockan åtta då det är melodifestivalen som Christer inte vill se. Förutom när Anders Bagge sjunger – kanske !

Imorgon blir det till att se till att Christer får med sig allt till sjukhuset på måndag när han ska opereras.