Vardagsliv

Sjukhuset

Så kom dagen för operation

Njursten, återbesök, röntgen, blodprov och gud vet allt vad som har varit här hemma. Inte för mig utan för Christer, men jag blir ju också involverad i alltihopa för planering och annat. Och självklart peppning för Christer. Och dom senaste två veckorna har det varit en hel del då vi fått reda på att dom hittade en 7 cm stor tumör i ena njuren. Det innebar mer undersökningar och blodprover och sen gick det snabbt. Sjukhuset

Sjukhuset

Jag har nu på morgonen lämnat av Christer på Södersjukhuset för hans operation och ta bort njuren. Sen blir det koll om tumören är elak och snäll. Och det första Christer sa när vi kom in i sjukhuset : “det känns inte ok om att man varit här så många gånger nu”. Och det förstår jag. Christer och jag är aldrig sjuka och har inte varit det på flera år.

sjukhuset

Christer fick ta en spruta igår kväll klockan 8 och han tyckte inte det var kul. Och jag skrattade bara för det var han som gav mig mina första sprutor för 25 år sedan när vi försökte skaffa barn. Och då var det han som skrattade åt mig.

Jag fick också ta sprutor efter mig gastric by sleeve operation och det såg ju Christer, men det är väl så att när man själv ska göra det så är det annorlunda. Efteråt tyckte han att det inte var någonting och det är ju bra för han kommer också få ta sprutor i 10 dar efter operationen.

Nu blir det till att vänta

Christer skulle vara inne klockan 7 imorse och vi var där tidigare. Men det berodde på vädret för strax före  6 började det snöa och det gör det fortfarande. Christer bad mig tom att sms’a att jag kommit hem pga vädret och det gjorde jag självklart. Han måste ha häcken full och kanske fått stänga av telefonen för jag fick ingen återkoppling, men jag vet ju var han är.

Om allt går enligt plan ska Christer opereras om ca 30 minuter – alltså klockan 9. Sen tar operationen 2 – 3 timmar och vi hoppas att det funkar med titthålls operationen som är planerad. Om något uppstår så måste dom göra en öppen. Men den risken är ganska liten.

När operationen är över kommer läkaren eller sköterskan ringa mig och tala om att det är klart. Så nu är det bara att vänta !