Vardagsliv

Långfredag

 Vi var ändå vakna

Långfredag och det här är väl en dag som många kommer att ta det lugnt på ?! Dom flesta är i alla fall lediga och kan göra det. Vi är lediga och trodde att vi skulle få en någorlunda sovmorgon, men vi blev väckta av Lillan som traskade runt i sängen. Det hör till ovanligheten då hon brukar tycka det är skönt att ligga där. Så hon ville nog ut och vi var ändå vakna.

Långfredag

I går var det dagen då barnen brukar gå runt som påskkärringar. Vi hade inga som kom och ringde på även om det bor en del barn i området så skålen med godis som står beredd får stå där nån dag till. I bland kommer det ju barn andra dagar. Man vet aldrig.

Jag var och handlade det sista inför påskaftonens lunch tillsammans med Bengt och Kjell. Det var en del föräldrar som var där med sina barn i affären som var utklädda till påskkärringar. Jag fick en del handlat och tom mer än vad jag hade planerat då jag innan jag åkte hem tog en sväng till Lager 157 och köpte mig ett par svarta jeans. Ett par helt vanliga som jag inte har. För på tisdag när jag ska jobba ska jag vara på lastgården igen och då kan det vara skönt med ett par. Även om vädret kommer att vara mycket bättre än förra gången när jag stod där.

långfredag

Sillen är klar, påskliljorna står i vasen och bordet är påbörjat med lite tallrikar och annat. Jag tog fram min gammelmormors servis som både innehåller olika storlekar av tallrikar, uppläggningsfat, kannor och koppar. Nu har jag både gammelmormor, mormor och mamma med mig på påsken med olika delar på bordet.

I dag ska jag göra en citronmazarinkaka som jag såg Fredriks Fika gjort. Efter att jag såg den har det dykt upp fler och fler påskkakor och tårtor, men eftersom jag köpt hem mandelmassa så ska jag nu göra den. Jag tycker inte om mandelmassa, men jag ska ge den ett försök. Att både baka och smaka.