Vardagsliv

Påskafton

Lunch / tidig middag

Söndag och det är väldigt lugnt ute. Många är lediga och det är vi också och idag blir det en lugn dag. Väntar bara på att solen ska titta fram från molnen för att sen gå ut och rensa lite i rabatterna tänkte jag. I går var det påskafton och vi hade Bengt och Kjell här på lunch eller en tidig middag. Det vart jättetrevligt. och jag tror alla var mätta när dom åkte härifrån.

Påskafton

Jag tycker om att planera i god tid både när det gäller mat, dukning och vad som ska göras. Så dukningen var jag klar med redan på förmiddagen i förrgår. Och jag blev riktigt nöjd.

Påskafton

Jag dukade med min gammelmormors servis som har en hel del delar både när det gäller tallrikar, uppläggningsfat, koppar och kannor.

påskafton

Kjell kom med en jättefin blomuppsättning

påskafton

Bengt kom med häftiga tulpaner

Robbi, Lillan och Under fick också träffa Micha som Kjell hade med sig. Det gick bra i början, men sen började Robbi visa sina chihuahua – takter och åkte sen upp på övervåningen. Lillan fick följa med som sällskap medans Under stannade nere hos oss. För han är så lugn och snäll så han funkar med alla hundar. Det är synd att Robbi har den där attityden och det är väl något som är typiskt för chihuahua. Men dom träffar ju inte så många andra hundar.

Dom här två hade inga problem med varann. En 11 månader och en snart 11 år.

Jag dukade fram på bordet med sill och annat kallt med potatis och ostar.

Till varmrätt blev det lammstek och potatisgratäng. Och utan sås som jag skrev på Facebook igår. När steken var klar skulle jag sila grönsakerna som steken låg med och glömde ställa en kastrull under. Så all sky åkte ner i slasken. Men det var tur vi hade gratäng och sallad till så det inte blev torrt.

Till kaffet hade jag gjort en citronmazarinkaka som jag glömde ta kort på. Tog detta i morse ifall ni undrar varför baksidan av kakan ser lite lustig ut. Jag tycker inte om mandelmassa, men jag smakade faktiskt den här igår till kaffet och blev glatt överraskad. Denna kaka kommer jag göra flera gånger förutom att färga glasyren gul då.

Så efter en lyckad dag och kväll var jag jättetrött så det blev inte så sent i säng. Och därför vaknade man tidigt idag. Men nu är all disk i sina skåp och det är undanplockat överallt.