Trädgård, Vardagsliv

Man blir inte yngre

Det fick man känna på i morse

I går när frukosten var avklarad så åkte jag till lägenheten för att börja städa. Det är inte så mycket som behöver städas då mamma bara hann bo där i fyra månader, men det ska ändå göras. Jag städade undan det värsta och har nu bara toalett och själva köket kvar. När jag kom hem blev det en dag i trädgården och det känns idag då man blir inte yngre precis.

Man blir inte yngre

Vad jag menar med det är att när jag vaknade i morse så hade jag ont i både höfter och armar. Så man blir inte yngre eller så använder man inte dom musklerna längre. Ha ha !

man blir inte yngre

Jag började med att olja in staketet vi har mot allmänningen. Vi hade köpt två burkar och det räckte till halva staketet, så om en liten stund ska vi åka iväg och köpa fler burkar så staketet blir klart idag.

Christer har påbörjat häcken mot grannen och när han gjort en bit så klippte jag ner grenarna i mindre bitar så det blir lättare att kasta sen. Rabatterna blev också rensade så nu kan det börja knoppa sig och växa.

Det börjar titta fram

man blir inte yngre

Rabarberknölarna har börjat groda sig och blad börjar komma upp. Man ser också hur den spridit sig i rabatten så det är tur att det finns plats för dom. Små röda knoppar tittar upp lite här och där.

Christer tog också fram mattluftaren och körde över tomten. Jag krattade där han var klar och där fick armmusklerna jobba för det var tyngre än vad jag trodde. Nu ska marken få vila nån vecka innan det gödslas och läggs på mer gräsfrön.

Kvällen avslutades med en god middag. Jag hade köpt “slaktarfilé” på Ica maxi som var två jättefina filébitar. Och det var riktigt gott. Till det blev det ugnsbakade grönsaker.

Maj

I dag är det 1:a maj och dagarna bara tickar på. Jag måste försöka hitta på nått kul till Christer som fyller jämt om 12 dagar. Vad maj månad sen kommer att erbjuda vet jag inte. Vi ska väl sälja lägenheten och få den biten klar också.