Kistamässan, Vardagsliv

En lugn mässa

För vår personal

Har jobbat tre dagar på Kistamässan igen. Denna gång på “Hjulmässan” som inte har något att göra med bilar eller cyklar. Utan hjälpmedel till handikappade när det gäller rullstolar och andra saker. Vår personal hade en lugn mässa. Inte alla kanske, men jag som stod i garderoben i två dar hade det lugnt. Det var fint väder dessa dagar och många hade tunna jackor och då hängde man inte in den, Och dom som satt i rullstol kunde lägga jackan i knät eller i väska som hängde på rullstolen.

En lugn mässa

Man blir väldigt fascinerad när man ser dom som sitter i rullstolar. Hur dom tar sig fram och löser problem som uppstår. Nu hade vi på mässan sett till att det inte skulle vara några problem, men dom hade en “testyta” där dom kunde testa olika saker. Och jag kan ju säga att jag inte skulle klara det. Bara det att se hur dom åker ner från rulltrappan baklänges ser ju läskigt ut. Men dom är ju vana och har lärt sig.

En lugn mässa

Louise Hoffsten var på mässan och pratade på en föreställning. Hon har MS. och hela salen var full. Det var också den enda föreläsningen som inte dörren var stängd på då det tom stod folk utanför salen för att lyssna.

Det var ganska många besökare som kom med sina barn som satt i rullstol för att se på olika hjälpmedel. Och vilka fina rullstolar dom har med “skivor” utanför hjulen i olika färger och allt för att dom ska kunna ta sig fram på bästa sätt.

Vill du också föreläsa och är företagare? Du kanske inte har alla likvida medel för att klara detta då kan ju alltid checkkredit till företag vara något för dig. Detta är främst en plats för företagare och föreläsare. När man sätter ihop de båda dvs både företag och föreläsning i ett får många nya företagare inspiration av att lyssna.

En lugn mässa

Fredag

Efter några dagar med fint väder så kom nu regnet. Typiskt när man är ledig. Men då blir det saker som man får göra inomhus istället. Och jag har redan varit i Vällingby för att sola och handla lite grönsaker till middagen. Visste inte vad vi skulle äta, men kände för något med räkor. Och hittade ett recept på nätet med räkor med curry och paprika. Kommer använda receptet som grund, men kanske ha i lite cocktailtomater eller nått annat.

Har ätit lite frukost och ska ta en dusch, sätta på mig sköna innekläder, sätta på tvättmaskinen och göra lite nytta här hemma. Snabeldraken ska få jobba lite innan Christer kommer hem. Så vi hörs lite senare.