Mat - Skaldjur, Mat - Tillbehör

Musslor och bacon

Som snacks, lätt lunch eller drinktilltugg

Det här är något som verkligen hör sommaren till. Visst kan man göra det under hela året, men det är något som vi mest gör på sommaren. Vi har gjort det till nyårsafton också som ett drinktilltugg. Och det jag pratar om är musslor och bacon. Jag har ätit detta sen jag var i 8 årsåldern då jag var ute med mina föräldrar varje sommaren på sjön med våra båtar. Och det första Enar gjorde när vi hade förtöjt båten var att ta upp grillen på berget, sätta fart på den och rulla in musslor i bacon som han sedan grillade. Sen har detta fortsatt varje år och idag grillade jag och Christer några då vi inte ville äta någon större lunch.

musslor och bacon

Jag brukar köpa Abbas blåmusslor på burk eller Ica’s. Sen köper jag ett lite tjockare bacon så det håller ihop lite bättre. Som tex Jägarbacon, men det är en smaksak. Och då baconet brukar vara ganska långt så delar jag dom på mitten och lägger i två massor per bacon och rullar ihop. Inte svårare än så.

musslor och bacon

Sen kan man välja att steka dom i en grillpanna eller som vi gör på ett bläck på grillen.

musslor och bacon

Rulla runt baconet så det inte bränns och ha gärna lite olivolja eller annat på stekytan. Då dom kan fastna lite och drar man för mycket i dom så trillar baconet ut.

Sen är det bara att avnjuta dessa till vad du / ni än vill.