Trädgård, Vardagsliv

Dax att ta hand frukt i trädgården

Det tar aldrig slut

I dag hade jag lite planerat och jag har väl kommit en bit på väg av det. Det där med häcken som jag skrev om i morse trodde jag skulle hinna, men allt tar längre tid än vad man tror. Så när jag hade druckit mitt kaffe imorse började jag med att sopa framför muren på framsidan. Jag hade sprutat ogräsmedel där så det var en massa som behövde bort. Sen var det dax att ta hand om frukt i trädgården. Jag började med att ta hand om en massa rabarber, jordgubbar och dom smultron som fanns kvar. Det blev en del krusbär också.

Dax att ta hand frukt i trädgården

Dax att ta hand frukt i trädgården

Vaniljsirapen som jag har i mitt kaffe går fort att göra så den satte jag på först. Sen började jag med rabarbersirapen. Det blev tre små flaskor som nu står i kylskåpet. Jag vill prova att göra rabarbermojito som jag har fått förslag på från bland annat en vän. Sen kan man använda den till att hälla på glass, ha i bakverk och tårtor. Det ska bli spännande att testa.

Dax att ta hand frukt i trädgården

Det blev också en smulpaj med rabarber, jordgubbar och lite krusbär. Jag har inte en aning om hur den smakar för det är första gången jag gör.

Dax att ta hand frukt i trädgården

Jag har fortsatt att plocka vinbär, men var tvungen att ta en liten paus i det hela för man står och sitter så knäppt när man plockar så jag fick jätteont i vänster sida i ryggen. Och då har jag inte ens börjat med krusbären. Förutom dom som jag la i pajen. Men när vinbären är klara – och jag ska bli det idag – så blir det krusbären.

Vad jag ska göra med resterande vinbär har jag inte en aning om. Jag har en del burkar med gelé nu så vill göra nått annat. Och med krusbären så ska jag göra i alla fall marmelad som man kan ha till ost eller på smörgås. Vi får se vad jag gör. Ska googla lite. För att frysa ner krusbären har jag provat och jag tyckte inte om konsistensen när jag tinade dom. Dom blev liksom geggiga tyckte jag.