Bak - Bröd, Bak - Kaffebröd, Bak - Paj, Bak - Tårta, Vardagsliv

En dag i köket – i alla fall förmiddagen !

Det blev mer gjort än jag tänkt

Lördag och Christer och jag gick upp tidigare än vi brukar göra på lördagar. Men klockan sex kunde vi inte ligga kvar längre och det beror på att vi gick och la oss tidigt igår. Vi var båda sjukt trötta. Christer har jobbat hela veckan och jag hade en jobbig privat dag igår som tog alla mina krafter. Och då kunde jag idag ha en dag i köket – i alla fall förmiddagen !

En dag i köket – i alla fall förmiddagen !

Efter att ha tagit hand om hundarna och fått mitt kaffe så satte jag fart. Jag visste inte vad jag skulle börja med men till slut blev det en Rulltårtstårta från Lindas Bakskola. Den blev ju inte lika fin som Lindas, men det var första gången jag gjorde den och den var både lätt och snabb att göra. Är den också god kommer jag göra den flera gånger och använda olika innehåll. Man behöver ju inte bara ha ett innehåll utan flera och det kan ju bli ännu roligare. Jag ska ta kort på den sen när den skärs upp.

En dag i köket - i alla fall förmiddagen !

Sen satte jag fart med Västerbottenpajen som jag brukar göra i olika former. I dag fick det bli en rektangulär. Det finns ju en hel del olika recept, men jag brukar göra den från Västerbottenost‘s sida.

Under tiden pajen stod i ugnen satte jag fart med brödet som är från Niiinis. Alltså herregud säger jag bara. Hur gott var inte det brödet. Både Christer och jag har tagit 1 eller 2 stycken var redan och resten ska med i eftermiddag. Jag har sparat några kantbitar så vi har till frukosten imorgon bitti och jag måste köpa mer jäst och mjölk. För detta måste jag göra en plåt av till så vi har i veckan.

Tårtan dekorerades och Christer ville bara ha jordgubbar på och sa att jag har lagt på för lite jordgubbar så jag får väl trycka ner några till.

Och bara för att jag fortfarande hade tid så gjorde jag också Victorias Havrekakor med russin. Dom har vi inte smakat på än men dom luktar jättegott och ser goda ut.

Kräftskiva

Christer och jag ska åka till Bengt där också Kjell och Monia kommer att vara. Vi ska ha en liten kräftskiva och jag kommer att ta med mig både paj, bröd och tårta. Så det blir en del kort där också som jag kommer att sätta in.